You are hereRoni Margulies’e saldırı hakkında ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Önder İşleyen’in açıklaması üzerine
Roni Margulies’e saldırı hakkında ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Önder İşleyen’in açıklaması üzerine
Kamuoyuna,
Partimiz üyesi ve Taraf Gazetesi yazarı Roni Margulies 27 Ağustos akşamı bir saldırıya uğramıştır. Saldırı sırasında, ÖDP'li olduklarını belirten sözler söyledikleri için olaydan hemen sonra ÖDP Genel Başkanı’na durumu ilettik. Daha sonra ÖDP Genel Başkanı’ndan saldırganların ÖDP üyesi olduklarını ve haklarında işlem yapılacağını öğrendik.
DSİP daima sol içi şiddete karşıdır. Bu nedenle ÖDP Genel Başkanı Alper Taş’ın söyledikleri bizim için yeterli olmuştur.
Ne var ki, 31 Ağustos günü ÖDP sitesinde yayınlanan basın açıklamasında ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Önder İşleyen Roni Margulies’in yazdığı yazıyı “saldırgan”, Roni’ye saldıranların yaptıklarını ise “demokratik bir eylem” olarak nitelemiştir.
ÖDP’nin bu resmi tutumu Devrimci Sosyalist İşçi Partisi açısından kabul edilemez bir yeni saldırganlık göstergesidir.
Üç beş saldırganın tutumu ve bunun bir sol partinin liderliği tarafından desteklenmesi, Türkiye soluna ağır bir hakarettir.
DSİP, ÖDP genel Başkan Yardımcısı Önder İşleyen’in açıklamasının, ÖDP çoğunluğunun görüşlerini yansıtmadığına inanmaktadır.
Bütün sosyalistleri, bütün sosyalist örgütleri ve çevreleri bu saldırgan tutuma karşı tavır almaya çağırıyoruz.
DSİP sosyalist kamuoyuna açıkça ilan eder. Biz ne bu saldırganlara ne de başkalarına karşı şiddet kullanacağız. Fikirlerimize tahammül edemeyenlerin saldırgan tutumlarını eskiden beri biliyoruz ve önemsemiyoruz.
Biz Ergenekon Çetesini, darbe planlayanları, Kürtlerin katledilmeye devam edilmesini isteyenleri, Kürt çözümüne karşı çıkanları hedef olarak görüyor ve onlarla mücadele ediyoruz.
Roni Margulies ve tüm DSİP üyeleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da fikirlerini istedikleri gibi ve istedikleri platformlarda yazmaya ve tartışmaya devam edeceklerdir.
DSİP
Devrimci Sosyalist İşçi Partisi
Merkez Komitesi adına,
Doğan Tarkan











