İsrail'in Gazze'yi kuşatmaya başlamasından bu yana, dünya çapında Filistin'le dayanışma amacıyla kitlesel protestolar düzenlendi. Buna, ülkenin 2003'teki Irak Savaşı'ndan bu yana en büyük savaş karşıtı, anti-emperyalist protestolara tanık olduğu ABD de dahildir.

Alex Callinicos - Geçtiğimiz hafta Muhafazakâr Partili İçişleri Bakanı Suella Braverman Washington’da yaptığı bir konuşmada “kontrolsüz ve yasadışı göç… Batı’nın siyasal ve kültürel kurumları için varoluşsal bir meydan okuma oluşturuyor” ifadelerini kullandı. Serbest piyasa destekçisi American Enterprise Enstitüsü’nde küçük bir dinleyici topluluğuna konuşan Braverman’ın sözleri ABD’de Washington Post veya New York Times gibi büyük gazetelerde yer almadı. Ama bu sözler Britanya’da bir medya fırtınası başlattı. 

Alex Callinicos - Ukrayna Savaşı konusundaki Batılı anlatının bir parçasını, Avrupa Birliği üyesi Orta ve Doğu Avrupa devletlerinin, AB’nin liderliğini ele alarak bu birliği Rusya’ya karşı harekete geçirdiği hikayesi oluşturuyor. Bu hikâye her zaman abartılıydı

Dünyanın birçok ülkesinde yüzbinleri oluşturan iklim aktivistleri, fosil yakıtlara son verilmesi, yeni petrol kuyularının açılmaması, yüzde 100 yenilenebilir enerjiye adil geçiş, fosil yakıtlara devlet desteğinin kalkması gibi bir dizi talepler için bir araya geldiler.

SON SAYI