İsrail’in terörüne son!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times
Devrimci Sosyalist İşçi Partisi'nden (DSİP) Filistin direnişine destek açıklaması:

Filistinli 14 örgütten oluşan Ortak Operasyon Odası’nın, tarihte ilk kez Gazze şeridinden sızması ve 7 bini aşkın füzeyle İsrail’e karşı bir operasyon başlatması dünyanın gündemine oturdu. Direniş güçleri kısa sürede İsrail’in 21 askeri üssünü ele geçirdi. Filistinlilerin İsrail’in on yıllardır süren işgaline, 16 yıldır kara ve deniz ablukasındaki Gazze’de maruz bırakıldıkları koşullara karşı başlattıkları isyan, son eylemin sivilleri de hedeflemesi nedeniyle yanlış bir şekilde değerlendirilmeye başlandı.

Zalim kanıksanmaz

Elbette bizler de her türlü çatışmada sivillerin öldürülmesinden derin bir üzüntü duyuyoruz ama zulmün kanıksanmasına izin veremeyiz. Zulmün kanıksanması derken, İsrail’in on yıllardır uyguladığı terör politikasıyla sivilleri katletmesinin giderek olağan karşılanmasından ve bu teröre maruz bırakılanların isyanının ahlaki kurallar içinde sürdürülmesine yönelik çağrının “tarafsızlık” iddiasından söz ediyoruz.

Ezilen halkın öğretmenleri değiliz!

Ezilen bir halkın bir direniş anındaki siyasi liderliği başka ülkelerde yaşayan demokratların, muhaliflerin, işçilerin ve sosyalistlerin politik fikirleriyle uyumlu olmak zorunda değil. Ezilen bir halkın direnişinin öğretmenleri değiliz. Bu direnişlerin kazanması için, yaşadığımız ülkelerde egemen sınıflara ve devletlere karşı mücadele etmeliyiz.

Çatışmaların nedeni İsrail terörüdür

Bazen rüzgar ekenler fırtına biçiyorlar. Filistin direniş güçlerinin eylemlerinin nedeni de bu eylemlerde sivillerin ölmesinin nedeni de direniş güçleri içinde yer alan Hamas diye bir örgütün varlık nedeni de İsrail’in uyguladığı ve Filistin halkını imha eden terör politikalarıdır. İsrail 1948'den bu yana etnik temizlik, sürgün ve cinayet yoluyla apartheid politikaları uyguladı ve emperyalizmin bölgedeki uç karakolu gibi çalıştı.

Bir emperyal karakol

Daha geçen hafta Cenin’deki mülteci kampında yaşayan Filistinlilere yönelik saldırıda 12 Filistinli öldü, 140 Filistinli yaralandı. İsrail'in emperyalist müttefikleri ise hızla, insani bedeli ne olursa olsun İsrail’e desteklerini açıklıyor. ABD başkanı Biden, İsrail başbakanı Netanyahu’yu aradı ve desteğini ifade etti. Pentagon ise ABD'nin İsrail'e "kendini savunması için gerekenleri" sağlayacağı sözünü verdi.  ABD’nin İsrail politikası Filistinlilerin hayatına yönelik ırkçı aşağılamadan, sistematik hâle gelen vahşetten, özgürlük ve adalet için tüm kapıların Filistinlilerin yüzüne kapatılmasından oluşuyor.  

İsrail operasyonları durmalıdır

Şimdi İsrail adını “Demir Kılıç” koyduğu bir karşı saldırı başlattı. ABD’nin Irak işgalinde kullandığı şok ve dehşet operasyon isimlerini andıran bu girişimin yüzlerce Filistinlinin hayatına mal olmasına karşı tüm kamuoyunu İsrail’in Filistin üzerindeki işgaline karşı ses çıkarmaya çağırıyoruz.

11 Eylül 2001’de dönemin ABD başkanı Bush intikam savaşı başlatıp Afganistan’a saldırdığında ABD’deki savaş karşıtları “benim adıma savaşma” demişlerdi. Çünkü İkiz Kuleler’e yönelik saldırının nedeninin ABD’nin dünyayı cehenneme çevirmesi olduğunu çok iyi biliyorlardı.

Savaşa da antisemitizme de hayır!

Türkiye’de ise iktidar İsrail’le ilişkilerini askıya almalı, ekonomik ve askeri işbirliklerine son vermelidir. 

Savaştan yana tüm politikalara son vermeli, kendi sınırötesi harekatlarını hemen durdurmalıdır!

Türkiye başka ülkelerdeki tüm askerlerini çekmeli, tüm komşularıyla eşit, demokratik ve barışçıl bir ilişki içinde olmalıdır.

Türkiye’de bu mücadelenin bir başka önemli başlığı daha var. İsrail ne zaman Filistin’e saldırsa, ırkçılar derhal bu saldırıdan tüm Yahudileri ve özellikle Türkiyeli Yahudileri sorumlu tutan açıklamalar ve sloganlarla sokaklarda eylemler örgütlüyorlar. Bizler İsrail’in Filistin halkı üzerinde estirdiği teröre, işgal politikalarına ve yasadışı yerleşim hamlelerine karşı çıkarken, tüm savaş ve işgal karşıtlarını Yahudi düşmanı ırkçılara, antisemitistlere de dur demeye çağırıyoruz.

İktidar, İsrail’in şiddetine karşı çıkarken Yahudi düşmanlığı yapan ve nefret söylemini pekiştirenlerin önünü açmamalıdır.

İsrail işgaline son!

“Demir Kılıç” operasyonuna son verilsin!

Filistinlilerin yaşadıkları topraklardan sökülüp atılması anlamına gelen yasadışı yerleşim hamleleri durdurulmalıdır. 

DSiP

SON SAYI