Antikapitalistler: 1 Mayıs yasaklanamaz, işyerlerinde mücadeleye!

ANTİKAPİTALİSTLER
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

 

1 Mayıs işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. 1 Mayıs patronların ve kapitalist iktidarların korkulu rüyasıdır. 

Tek tek fabrikalardaki mücadeleler her 1 Mayıs’ta dünya ölçeğinde birleşir, her yıl işçilerde sınıf bilinci tazelenir. Çünkü her işçi, kapitalizme karşı uluslararası işçi sınıfının bir parçasıdır. 

Ayrıca tüm ezilenlerin, kadınların, LGBTİ+’ların, göçmenlerin, iklim aktivistlerinin mücadelesi, işçi sınıfının mücadelesinin bir parçasıdır.

Özünde ücretli kölelik düzeni olan kapitalizm sadece tek tek ülkelerde değil tüm dünyada işçilere, kadınlara, LGBTİ+’lara, göçmenlere, iklim aktivistlerine saldırıyor. Salgın koşulları bu durumu daha da ağırlaştırıyor.

Şunu bütün dünya gördü: Kapitalizm koşullarında salgını kontrol altına almak, insanları aşılamak, salgına karşı başarılı olmak mümkün değil. Kapitalizm sadece bu nedenle bile yıkılmalıdır.

Pandemi bahane

Türkiye işçi sınıfının gücünü göstereceği 1 Mayıs, pandemi bahanesiyle yasaklanmak isteniyor. AKP- MHP kongreleri mesafesiz bir biçimde kapalı salonlarda yapılırken; açık alanlarda yapılacak 1 Mayıs’a yasak deniliyor.

Bütün zorluklara rağmen onlarca sendika şubesi, yüzlerce işyeri 1 Mayıs’ı kutlayacağını açıkladı. 

Geçmişte 89 bahar eylemleri, memurların sendikalaşma eylemleri, Zonguldak madenci yürüyüşü, grevler ve gösteriler, kadın eylemleri, LGBTİ+ onur yürüyüşleri, iklim için sokağa çıkanlar, göçmenlerle dayanışanlar; Türkiye’nin demokratikleşmesine katkıda bulunmuş, 1 Mayıs yasaklarının kalkmasını sağlamıştı.

Toplumun asıl değiştirici gücü olan işçi sınıfı, diğer tüm ezilen kesimlerle; kadınlarla, LGBTİ+’larla, göçmenlerle, iklim aktivistleriyle birlikte sahneye çıktığında, işçiler üretimden gelen güçlerini kullandığında, kapitalizm yıkıldığında hem Türkiye hem de dünya rahat bir nefes alacak. O yüzden işyerleri, sokaklar, meydanlar başta olmak üzere her yer 1 Mayıs alanı olmalı, hepimiz işçi olduğumuzu hatırlamalıyız.

Bütün işçilerin ve ezilenlerin 1 Mayıs’ını kutluyoruz.

Antikapitalist Blok

SON SAYI