Yerli ve milli ittifakına hayır: Kürt halkının temsilcilerine dokunmayın!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Savaşın yoğunlaştığı her dönemde olduğu gibi, TBMM'de bir kez daha Kürt halkının vekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması gündemde.

Halka karşı suç işleyenler, yolsuzluk ve hırsızlık yapanlar korunup kollanırken, Kürt siyasetçilerin hedefe konuluyor.

Kürtlere dokunulmazlık şantajı son olarak 2012'nin son aylarında gündeme gelmişti. O günlerde yine Erdoğan-Bahçeli-Kılıçdaroğlu üçlüsü birleşmiş, daha sonra bu ittifak başarılı olamamış ve çözüm süreci başlamıştı.

Muhalefetin ve herkesin "yerli ve milli" olmasını talep eden Tayyip Erdoğan yine kaybedecek.

Dokunulmazlık şantajının gerçeğe dönüştüğü durumda bile, Kürtlerin iradesi teslim alınamadı. 1990'ların kirli savaş ortamında DEP'lilerin tutuklanması ve yıllarca hapis yatmaları, Kürt hareketinin güçlenmesinin önüne geçemedi.

Savaşı kışkırtanlar, Kürt şehirlerini yakıp yıkanlar, çözüm sürecini bitirerek binlerce kişinin ölümüne neden olanlar, er ya da geç bu gerçeği bir kez daha keşfedecek.

Milyonlarca kişinin oyunu almış vekillere dokunulması, çözümsüzlüğü derinleştirir.

Ölümleri durdurmanın ve huzur ortamını tesis etmenin yolu, bugünlerde Erdoğan tarafından inkâr edilen Dolmabahçe'deki koşullara geri dönmekten, çözüm masasının tekrar kurulmasından geçer.

TBMM'deki tüm vekilleri savaş politikalarının devamı olan dokunulmazlık tasarısına karşı çıkmaya, barış isteyen herkesi HDP'li vekillere yönelik saldırılara karşı ses çıkartmaya çağırıyoruz.

Yaşasın barış!

DSİP Merkez Komitesi
28.04.2016

SON SAYI