Polis terörüne son! Yaşam alanlarımızı sermayeye vermeyeceğiz!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Polis, AKP hükümetinin talimatıyla, Gezi Parkı'nın yıkımına direnen aktivistlere acımasızca saldırıyor. Parkta nöbet tutanların, parkın karşısında basın açıklaması yapmak isteyenlerin, Taksim'de polis şiddetini protesto edenlerin demokratik hakları ellerinden alınıyor. Son iki gündür sabah saatlerinde barışçıl gösterilere karşı gerçekleştirilen operasyonlardaki devlet terörü, onlarca kişinin yaralanmasına neden oldu. Yaralılar arasında yoğun bakımda olanlar bulunuyor.

Polis eliyle yarattığı şiddet ortamı sebebiyle hükümeti kınıyor, Gezi Parkı'nı ve kent merkezindeki yaşam alanlarını savunan herkesle dayanışmamızı ifade ediyoruz.

Kapitalizmin kâr hırsı, tüm yıkıcılığı ile yaşadığımız dünyaya saldırmaya devam ediyor. Sermaye tarafından, insana veya doğaya ait olan her şey, piyasanın ihtiyaçlarına göre yeniden düzenlenmeye konu olabilir hâle getiriliyor. Kentler, kentlerin asıl sahipleri olan işçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin, eşcinsellerin, azınlıkların, göçmenlerin talepleri yerine sermayenin taleplerine göre şekillendirilmeye çalışılıyor.

İnsanların, yaşadıkları dünya ile ilişkisini piyasa ilişkileri üzerinden anlamaya, bu ilişkiler üzerinden şekillendirmeye çalışan bir iktidara ve sermayeye karşı mekânın tüm unsurlarının gerçekleştireceği direniş en önemli kent hakkı talebidir.

Binlerce kişi günlerdir bu talebi savunuyor, Gezi Parkı'nın yıkımına karşı çıkıyor.

Bilirkişi heyeti ise Gezi Parkı'na kışla yapılmasını "çevre, kültürel ve doğal miras, kültürel ve ekonomik yapı, teknik altyapı, sosyal donatı, yapı ve sokak dokusu, mülkiyet, ulaşım, şehircilik, planlama ve koruma ilkelerine" aykırı buldu. İnşaatın durdurulmasının gündeme gelebileceği söyleniyor.

Gezi Parkı'nda örneği görülen ve yıllardır Türkiye'deki kentlerin çoğunda gerçekleştirilen talan, yağma, yıkım; gelecek nesillere, doğaya, insanlara ve kentin yoksullarına karşı işlenen bir suçtur.

Gezi Parkı'nda direnenlere uygulanan polis terörünü lanetliyor, özgürlük isteyen herkesi bu mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi

SON SAYI