Reyhanlı katliamının sorumluları açığa çıkartılsın! Suriyeli sığınmacılar kardeşimizdir!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Reyhanlı'da gerçekleşen bombalı saldırıda 46 kişi öldü, aralarında ağır yaralıların da olduğu 100'den fazla kişi yaralandı.

Acımız büyük.

Saldırının failleri derhal yakalanmalı ve saldırının kimler tarafından planlandığı açıklanmalı.

Bir saldırı planı olduğu günlerce konuşulmasına rağmen halkın güvenliğini sağlayamayan hükümet hesap vermeli.

Suriye'de Esad rejimi korkunç bir yıkım yarattı ve Suriye Devrimi'nin hedeflerine kısa sürede ulaşamamasının bedelini Suriye halkı korkunç bir vahşeti yaşayarak ödüyor. Esad rejiminin vahşeti, milyonlarca Suriyelinin ülkelerini terk etmesine neden oldu. Yaklaşık 400 bin Suriyeli Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldı.

Reyhanlı'daki saldırıdan hemen sonra, ırkçı bir nefretle Suriyeli sığınmacılara tehdit yöneltenleri, bombalı saldırıda yaralanan sığınmacılara saldıranları, sığınmacıları saldırının sorumlusu olarak gösterenleri kınıyoruz.

Aynı grupların çözüm ve barış sürecine de karşı çıktığını, Kürtlere ve Ermenilere de düşmanlık beslediğini biliyoruz.

Esad rejimi, devrimin her geçen gün kendisini kuşatmasından çıkış yolunun, Suriye'deki gerilimin bölgesel bir krize dönüşmesi olduğunu biliyor. Bölgesel bir savaş, sadece Suriye Devrimi'nin boğulmasına değil, Esad rejiminin ömrünün uzamasına da yardımcı olacaktır.

70 bin Suriyeliyi katleden rejim ayakta kaldığı sürece, bu türden saldırılar, çeşitli kriz senaryolarını hayata geçirmek için gerçekleşecek provokasyonların devamı gelecek.

Bu yüzden tüm vatandaşlarımızı Suriye Devrimi'yle dayanışmaya, Esad rejiminin zulmünden kaçmak zorunda kalan sığınmacılara kucak açmaya davet ediyoruz.

Suriyeli sığınmacılar kardeşimizdir! Sınırda bekleyen tüm Suriyeliler Türkiye'ye alınmalı, sığınmacıların koşulları iyileştirilmelidir.

Savaş, Esad'ın ömrünü uzatır, devrimi boğar! Savaşa hayır!

Halkın güvenliğini sağlayamayan hükümet yetkilileri istifa etmelidir!

DSİP Merkez Komitesi

12.05.2013

SON SAYI