Sarıgül: Ucube projelere devam!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Sarıgül, 3. Havalimanı projesini desteklediklerini ancak "yerinin değiştirilebileceğini", 3. Köprü projesini ise "daha fazla ağaç kesilmeden" tamamlayacaklarını söylüyor.

Daha önce AKP ile CHP, Taksim'e ilişkin projeyi "plan tadilatı" adı altında Büyükşehir Meclisi'nde birlikte onaylamışlardı.

Egemen sınıfın iki partisi, doğanın talanı, şehrin halkın katılımı olmadan yönetilmesi ve rant konusunda birbirleriyle anlaşıyorlar. Yılda 1500 plan tadilatı kararını oybirliği ile alıyorlar. Kimi zaman milyarca lira gelir aktarımı yapılıyor. Devlet partileri bu yağmadan besleniyor.

AKP, 3. Köprü ve 3. Havalimanı projelerine kamuoyunun destek verdiğini iddia ediyor. Oysa bu doğru değil.

Kasım 2013'te yapılan bir ankete göre, İstanbulluların %56'sı projenin ya iptalini ya da durdurularak halka sorulmasını talep ediyor. %65, kararın tartışılacağı ve halkın da fikrinin alınacağı mekanizmaların yaratılmasını istiyor. %58, sorumlu kurumların bu konularda halkı yeterince bilgilendirmediğini düşünüyor.

DSİP'in yerel seçimlerde desteklediği HDP adayları, tam da bunu vadediyorlar.

Sermaye-siyaset koalisyonu tarafından halka dayatılan bu ucube projeleri reddediyorlar. Halkın bilgi sahibi olduğu, dışlanmadığı siyasal süreçleri örgütleyeceklerini söylüyorlar.

En fazla komisyon verenin projesinin kabul edildiği sistemi değiştireceklerini, halkın sırtına yüklenen projeleri iptal edeceklerini söylüyorlar.

Tarihi Yarımada'yı yok edecek olan Araç Tüneli'ni, Kuzey Ormanları'nı yok edecek olan 3. Köprü ve 3. Havalimanı projelerini yaptırmayacaklarını söylüyorlar.

Karar vericilerle karardan etkilenenler arasındaki eşitsizliği ortadan kaldıracaklarını, merkeziyetçiliğe karşı yerelleşmeci bir siyaset anlayışı ile demokrasinin geliştirilmesi sağlayacaklarını; şehri, yerel toplulukları, değerleri araçsallaştıran merkeziyetçi siyaseti değiştireceklerini, yerel kararları kapalı süreçler olmaktan çıkaracaklarını söylüyorlar. Şehirlere özgürlük vadediyorlar.

AKP ve CHP ise merkeziyetçilikte, kendi seçkinlerini yaratan çatışmacı eski siyasette uzlaşıyorlar.

HDP görüşleri, inanışları, yaşam biçimleri ne olursa olsun, Müslümanlara, Hıristiyanlara, LGBTİ'lere, işçilere, gençlere, Alevilere, Ermenilere, kadınlara, Türklere, Kürtlere, herkese eşitlik ve özgürlük vadediyor.

Yerel seçimlerde HDP'ye oy verin, şehrinizi geri alın.

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP)

26.03.2014

SON SAYI