Faşist saldırılara karşı HDP’nin seçim kampanyasını büyütelim!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

DSİP'in de bir bileşeni olduğu Halkların Demokratik Partisi (HDP), Aksaray'da iki gündür saldırıya uğruyor. Önceki gün seçim aracını taşlayan faşistler, dün ise 5 bin kişiyle parti binasına yürümek istedi.

Aksaray Valisi, faşistlerin "protesto etme hakkı" olduğunu düşünüyor.

Irkçı gruplar, geçtiğimiz hafta Urla'da "protesto etme hakları" kapsamında HDP'lilere saldırmış, ilçedeki BDP binası taş yağmuruna tutulmuş, gün boyu süren saldırılarda yaralananlar olmuştu.

Urla'da durumu protesto etmek isteyen yoldaşlarımız kente alınmazken, polis, faşistleri dağıtmak yerine HDP'lileri gözaltına almıştı.

İstanbul da dahil olmak üzere bir dizi yerde HDP'ye yönelik saldırılar, anaakım siyasetin aktörleri CHP ve AKP'nin kutuplaşmayı sertleştiren tutumlarından cesaret alıyor.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla köşeye sıkışan Başbakan Erdoğan, "Türkiye üzerinde oynanan oyunlar"dan bahsederek Türk milliyetçiliğini besliyor.

CHP ise çözüm sürecine karşı. Urla'da HDP'lilere saldıran grubun içinde "Kurtuluş için CHP" sloganları atanlar bulunuyor. Kentte ana muhalefet partisinin oyu %56.

Hükümet, seçim çalışmalarının güvenliğini sağlamakla yükümlüdür.

HDP'ye saldıranlar derhal tespit edilmeli ve haklarında yasal işlem başlatılmalıdır.

Saldırganlara cesaret veren açıklamalarda bulunan Aksaray Valisi görevden alınmalıdır.

Irkçılığa ve milliyetçiliğe karşı çıkan herkesi, HDP'ye yönelik provokasyonlara karşı çıkmaya, yerel seçimlerde siyasetçi-sermaye işbirliğini bozarak halkı yönetime katmayı vadeden adayların kampanyasını büyütmeye çağırıyoruz.

Oylar Batı'da HDP'ye, Kürdistan'da BDP'ye!

Meltem Oral-Şenol Karakaş

DSİP Eş Genel Başkanları

06.03.2014

SON SAYI