Hırsızları, ırkçıları, barışın düşmanlarını yeneceğiz: Oyları bölme, oylar HDP’ye!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

9 Mart 2014, Türkiye demokrasi tarihine kara bir gün olarak geçti.

Fethiye'de HDP seçim bürosunun açılışı, MHP, CHP ve ulusalcı örgüt ve partiler tarafından zorbalıkla engellendi.

Hükümete bağlı polisler, günlerdir sürdürülen tehdit kampanyasının üzerine gelen şiddet dalgasını önlemedikleri gibi, AKP'nin kaymakamı HDP tabelasını indirip Türk bayrağı astı.

Urla'da, Aksaray'da, Batı'da birçok ilde HDP seçim büroları, araçları, yöneticileri ve üyeleri planlı saldırılara maruz kaldı. Fethiye'de bugün yaşanalar, yeni saldırıların habercisidir.

Bu saldırıların önünü açan, faşist çetelere cesaret veren, İlker Başbuğ gibi darbecileri, Ergenekoncu katilleri serbest bırakan, nefret, kamplaşma ve umutsuzluğu topluma dayatan Erdoğan ve AKP yönetimidir.

Darbecilerle uzlaşan AKP'nin, askeri vesayet rejiminin yeniden tesis edilmesini ve Kürt sorununda demokratik çözümün engellenmesini isteyen geleneksel devlet güçleriyle yaptığı işbirliğinin tehlikeli sonuçları gün geçtikçe artmaktadır.

Yaptıkları hırsızlıkların üzerini örtmek için, darbecilere karşı mücadeleyle ve 12 Eylül referandumunda halkın elde ettiği demokratik kazanımları birer birer gasbeden AKP, darbecilerin, çözüm ve barış sürecine düşman olanların morallenmesine neden olmuştur.

Devletin zirvesinden yerel ayaklarına kadar tüm kademeleriyle içinde yer aldığı, MHP'li faşistlerin bir dizi CHP yöneticisiyle birlikte organize ettiği saldırılarda, ulusalcı parti ve örgütler bir aradalar. Hedefleri, barışı ve demokratik anayasayı ne pahasına olursa olsun engellemektir.

DSİP, bileşeni olduğu HDP'nin yanındadır. Demokrasiden yana olan herkesi HDP'ye oy vermeye, her yerde seçim çalışmalarına omuz vermeye çağırıyoruz.

Bu sağcı dalgayı kırmanın tek yolu, barış ve özgürlük isteyenlerin kol kola girerek mücadele etmesidir.

AKP'yi de, CHP-MHP ittifakını da yeneceğiz.

Gün, halkların kardeşliğini sokakta savunma günüdür. Irkçılar, faşistler, ulusalcılar iyi bilmelidir ki, Türkiye'de ve Kuzey Kürdistan'da milyonlar, barışı ne pahasına olursa olsun savunacak ve kazanacaktır.

Irkçılığa dur de!

Yaşasın halkların kardeşliği!

Biji Aşiti! Yaşasın barış!

Meltem Oral ve Şenol Karakaş

DSİP Eşbaşkanları

(9 Mart 2014)

SON SAYI