İşgalci İsrail’e karşı Filistin halkıyla dayanışmayı büyütelim!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Mescid-i Aksa'yı önce ibadete kapatan, sonra askerleri aracılığıyla basıp tahrip eden İsrail devleti, Filistin topraklarındaki işgalini sistematik şiddetle sürdürüyor.

1976'dan bu yana siyonistler tarafından yakılan, bombalanan, işgal edilen ibadethaneye yapılan son saldırılar, İsrail'in "Filistin'de tek bir Filistinli kalmayana dek devlet terörünü sürdüreceğiz" mesajıdır.

Arap ayaklanma ve devrimleri kanla bastırıldıktan sonra Mısır'daki cuntanın desteğini kazanmış olan işgalci İsrail, Temmuz ayındaki Gazze saldırısında çoğu sivil 2010 Filistinliyi katletmişti.

Batı Şeria'nın elektiriğini kesen İsrail, işgali altındaki toprakları Gazze gibi ekonomik ve insani çöküşe götürmektedir.

Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırı, Filistinlileri kendi yurtlarından kovma girişiminin son halkasıdır.

Bu aynı zamanda dünyadaki savaş ve işgal karşıtlarına, Filistin halkının dostu milyonlara, Ortadoğu'da özgürlük için direnen halklara yapılmış bir tehdittir.

1948'den bu yana Filistin'i işgal altında tutan korsan İsrail devletinin terörü gibi varlığı da kabul edilemez.

Türkiye Cumhuriyeti, İsrail ile olan tüm ilişkilerini kesmelidir.

Büyükelçilikleri kapatılmalı, diplomatları kovulmalıdır.

Askeri ve ekonomik işbirliği anlaşmaları iptal edilmelidir.

Filistin'in özgürlük mücadelesini destekleyen herkesi, bu ortak talepleri kazanmak için bir araya gelmeye, birleşik ve kitlesel dayanışma eylemlerini inşa etmeye çağırıyoruz.

Meltem Oral-Şenol Karakaş
DSİP Eş Başkanları
06.11.2014

SON SAYI