Kışanak ve Anlı’yı serbest bırakın!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Seçmenlerin yüzde 55.3’ünün oyunu alarak seçilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve eş başkan Fırat Anlı’nın gözaltına alınması, darbecilerle mücadele gerekçesiyle başlatılan OHAL’in demokrasiye ve muhalefete baskı amacıyla kulllandığını bir kez daha gösterdi.

Kışanak, 12 Eylül döneminde Diyarbakır zindanlarında direnmiş, BDP’nin eski genel başkanı, iki dönem milletvekiliği yapmış bir isim ve barış yanlısı bir siyasetçi.

Eski milletvekili ve seçilmiş belediye başkanı Gültan Kışanak, önce Ankara’da meclis darbeyi araştırma komisyonunda konuştu. Burada Ak Parti milletvekillerinin “FETÖ ile işbirliği” iddialarına maruz kalıp Diyarbakır’a döndüğü anda gözaltına alındı. PKK/KCK örgütü üyesi olmakla suçlanıyor.

Gültan Kışanak’ı gözaltına almak neye hizmet ediyor? Huzura mı, güvenliğe mi?

İkisi de değil. Sadece Kürt illerinde gerilimi artırırken, çatışmaların şiddetlenmesine ve sorunun daha içinden çıkılmaz bir hâle ulaşmasına yol açan tehlikeli bir adım.

Seçilmiş ve barışçıl siyasetçilerin hedef alınması ise Kürtlere ​demokrasisiz, çatışmalı, baskı dolu ve iradesinin hiçe sayıldığı bir yaşamın dayatılması anlamına geliyor. ​Barış, çözüm ve diyalog yerine, çatışma dayatılıyor.

Barış için Kışanak ve Anlı serbest bırakılmalı.

DSİP Merkez Komitesi
27.10.2016

SON SAYI