Devlet kendini akladı

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Yargının zamanaşımı kararı ile devlet kendisini akladı. Bu kararla polisin ve askerin denetiminde gerçekleşen bir katliamın üzeri örtülmüş ve yeni katliamlar adeta teşvik edilmiştir.

"Çetelerle hesaplaştıklarını" söyleyerek övünen Başbakan, Sivas katliamı davasının düşmesini "Milletimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun" diye yorumladı. Bir katliam davasının engellenip düşürülmesinden hayır değil sadece utanç çıkar.

Mahkemenin kararı kadar Erdoğan’ın sözleri de Aleviler üzerinde tehdit ve korku havası yaratma girişimlerine katkıda bulunmuştur.

1993 yılında Madımak Oteli'nin önündeki toplanan kitleye dokunmayan polis, bugün Ankara Adliyesi önünde zamanaşımı kararını protesto edenlere saldırmış, havaya ateş açmıştır. Adalet isteyenlere yönelik polis saldırısını kınıyoruz.

Sivas Katliamı davası bir insanlık suçu olarak yeniden açılmalıdır. Devlet elindeki tüm bilgi ve belgeleri açıklamalıdır. Katliamın örgütlenmesine ve gerçekleşmesine göz yuman devlet görevlileri başta olmak üzere bu insanlık suçunu işleyen, ortak olan herkes yargılanmalıdır.

Doğan Tarkan

DSİP Genel Başkanı

13 Mart 2012

SON SAYI