DİP’in yanındayız: İşgalci Türkiye, Kıbrıs’tan defol!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Durmadan nefret suçları işlemesine, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmesine mahkemelerin seyirci kaldığı sağcı Yeni Akit gazetesi, bugünkü manşetinde Devrimci İşçi Partisi'ni hedef gösterdi.

2011 yılında Kıbrıs'ın kuzeyinde yüz binlerin katıldığı Toplumsal Varoluş Mitingleri'ne destek için Ankara'da Kıbrıslı öğrencilerle beraber yapılan eylemin fotoğrafı, bugün manşete taşındı.

"İhanetin DİP'i" başlığını atan Yeni Akit, Kıbrıs'ta Türkiye'nin askeri işgaline karşı çıkan DİP üyelerini "Rum işbirlikçileri" olarak adlandırdı.

Ankara'daki o destek eyleminde DSİP üyeleri de vardı. Biz de "İşgalci Türkiye, Kıbrıs'tan defol" diye haykırdık.

Gerçek rejim muhaliflerini hedef alan bu ırkçı yayın organının, 3 yıl önce yapılmış bir eylemin fotoğrafını manşetine taşıması bir tesadüf değildir.

Yeni Akit'in bugünkü yayını, işgale karşı Kıbrıs işçi sınıfının başını çektiği mücadele karşısında, Ergenekoncu Rauf Denktaş'ın ruhunu dirilten Erdoğan ve AKP liderliğinin aldığı tavrın bir ifadesi.

20 Temmuz 2014, Kıbrıs'taki Türkiye işgalinin 40. yıl dönümü ve Kıbrıslı Türkler, Türkiye'nin artık gitmesini istiyor.

Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümeti ise, kendi yurttaşları arasından Kıbrıs'taki işgale karşı hiçbir sesin çıkmasını istemiyor.

Bu yüzden kara çalıp hedef gösteriyorlar.

Hedef gösterilen DİP üyelerine yönelik olası girişimlerin tek sorumlusu hükümettir.

DİP'e yönelik bu saldırganlığa karşı verilmesi gereken yanıt, Türkiye'de işgale karşı olan bütün parti, örgüt, çevre ve bireylerin yan yana gelmesi, hep birlikte "TC, Kıbrıs'tan defol" diye haykırmasıdır.

DSİP, DİP'in yanındadır. Kıbrıs, Kıbrıslılarındır.

DSİP Merkez Komitesi

21.04.2014

SON SAYI