Esad’a, savaşa, tezkereye hayır!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Suriye’den açılan top ateşinin Şanlıurfa, Akçakale’de can almasından sonra Türkiye de Suriye’yi topa tuttu ve bir savaş atmosferi gündeme hâkim oldu. Meclis gizli oturumda Türkiye’nin Suriye’ye müdahalesi için yetki veren tezkereyi tartışıyor.

Savaşa ve tezkereye karşıyız.

Müdahale, Esad rejiminin ömrünü uzatacaktır. Türkiye bölgesel çıkarları için Suriye’ye saldırdığında, en ağır darbeyi Suriye devrimi alacaktır.

Esad katildir!

Suriye devriminin yanındayız.

Suriye devrimi Esad diktatörlüğünü devirecek güçtedir. Dış müdahale olmadan Suriye devriminin kazanamayacağını düşünmek, Suriye’deki halk ayaklanmasını küçümsemektir.

Türkiye, Rusya, Çin, İran, Suudi Arabistan, Katar ya da ABD, kimden gelirse gelsin Suriye’ye askeri müdahaleye karşıyız!

Çok iyi biliyoruz ki; hiçbir askeri müdahale, hiçbir işgal girişimi işgal edilen ülkenin demokratikleşmesine hizmet etmez.

Kaldı ki Suriye’ye savaş, Suriye Kürdistanı’nın kazanımlarını da tehlikeye sokacaktır.

Meclis tezkereyi derhal reddetmelidir! Zira, George Bush dönemini hatırlatan savaş tezkeresi, Türkiye’yi her an savaşa hazır ‘milliyetçi bir hazırlık’ içerisine sokmak demektir.

Sadece Suriye’ye savaş açmayı kolaylaştıran tezkereye değil, Irak Kürdistanı’na saldırıya izin veren tezkereye de karşıyız.

Savaşa karşı ve Suriye’de halk ayaklanmasından yana olan tüm güçleri, yarın saat 19.00’da Galatasaray Lisesi önünde birlikte ses çıkarmaya çağırıyoruz.

Esad’a da savaşa da hayır!

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP)
Merkez Komitesi

04.10.2012

SON SAYI