1 Eylül’de barış ve çözüm için sokağa!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Bu yıl 1 Eylül mitingi tüm diğer yıllardan daha büyük bir öneme sahip. 2013 yılının başında başlatılan çözüm süreci, on yıllardır süren savaşa son verilmesi, akan kanın durdurulması ve Kürt halkının haklarının tanınması açısından kritik bir öneme sahip.

Sürecin birinci aşaması tamamlandı. Kürt hareketi, geri çekilmeyle birlikte çatışmasızlık ortamını sağladı.

Şimdi ise çözüm için Kürt halkının siyasi önderliğini muhatap alan hükümetin, kendi payına düşen adımları atması gerekiyor.

Bu adımların en başında Kürt halkının statüsünün her düzeyde tanınması geliyor. Yeni anayasada Türklüğe gönderme yapan ifadelerin kaldırılması, Kürt kimliğinin kabulü, Kürtçe’nin üzerindeki yasakların kaldırılması ve anadilde eğitim hakkının sağlanması, seçim barajının kaldırılması, Abdullah Öcalan’ın süreçteki rolü için gerekli koşulların yerine getirilmesi gibi bir dizi demokratik adım atılmadan, Kürt sorununu yaratan koşulların ortadan kalkması mümkün değil.

AKP ise zaman zaman çeşitli bahaneler üreterek, zaman zaman ise Türkiye devletinin bir asırlık inkâr geleneğine sarılarak, bu adımları atmamakta direniyor.

Çözümün bu kadar yoğun bir biçimde konuşulduğu günlerde, barıştan yana olanların sokaklara çıkarak bu talepleri dile getirmeleri, barış için hükümetin üzerinde baskı oluşturmaları, sürecin tıkanmadan ilerleyebilmesi için çok önemli.

Herkesi bu doğrultuda yürümek için 1 Eylül’de İstanbul’da yapılacak mitinge katılmaya, “Savaş değil barış istiyoruz” diyenlerin sesini güçlendirmeye, AKP’nin adım atmasını sağlamak için mücadele etmeye çağırıyoruz.

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi olarak, saat 13:00'te İstanbul'un çeşitli yerlerinde park forumları tarafından yapılacak "Barış için el ele" etkinliğine katılıp, 14:00’te Kadıköy’de Numune Hastanesi önünde buluşarak diğer HDK bileşenleriyle birlikte Kadıköy meydanına doğru yürüyüşe geçeceğiz.

Kürt halkına özgürlük!

Barış-çözüm hemen şimdi!

DSİP Eş Sözcüsü Şenol Karakaş
31 Ağustos 2013

SON SAYI