AGOS'un yanındayız

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Dün, yedi yıldır olduğu gibi, bir kez daha on binlerce insan 'Hepimiz Hrant'ız Hepimiz Ermeniyiz' diye haykırınca birileri 'rahatsız olmuş' belli ki. Agos gazetesinin internet sitesini hacklemişler. Soykırımcı dedelerinden aldıkları nefret geleneğiyle bu topraklardaki Ermenileri tehdit etmeye, korkutmaya, sindirmeye çalışıyorlar.

Bu devletin inkârcı politikalarına da devletten çok devletçi faşistlerin tehditlerine de sessiz kalmayan yüz binlerce insan var bu topraklarda.

Bugün Agos gazetesinin internet sayfasını hackleyerek korku duvarını yeniden inşa edebileceğini düşünen ırkçılar yanılıyor. Agos, hakikatin üzerine örtülen inkâr perdesini kaldırmaya devam ediyor, devam edecek.

Hakikatin üzerine örtülen inkâr perdesi kalktıkça, bu devletin zihniyeti köşeye sıkışıyor. "Hepimiz Hrant'ız Hepimiz Ermeniyiz" demeye devam eden, Hrant Dink davasının peşini yedi yıldır bırakmayan on binlerce insan, çok daha güçlü ve üstelik çok daha öfkeli bir şekilde o perdenin bir ucundan çekiştirmeye devam edecek.

Hrant Dink'in mirası Agos'a yönelik ırkçı tehditlere geçit vermeyeceğiz.

Meltem Oral-Şenol Karakaş

DSİP Eş Genel Başkanları

20.01.2014

SON SAYI