Birleşen işçiler yenilmezler! 1 Mayıs’ta Taksim’e!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

İşçi sınıfının uluslararası birlik ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ta İstanbul'da Taksim Meydanı'nda yapılmak istenen kutlama, hükümet tarafından bir kez daha yasaklandı.

2010 yılının öncesinde, Başbakan Erdoğan ve AKP liderliği, "provokasyon" olacağı gerekçesiyle Taksim'i emekçilere yasaklıyorlardı. 2007, 2008 ve 2009 yıllarında polis terörüyle geçen 1 Mayıslardan sonra, üç yıl Taksim'de kutlanan 1 Mayıslarda hiçbir olay çıkmadı.

Geçtiğimiz yıl "inşaat" gerekçesiyle yasaklanan Taksim, bu kez hiçbir gerekçe gösterilmeden, işçilerin Başbakan'ın işaret ettiği alanlara gitmeleri tavsiye edilerek yasaklanıyor.

Birçok gösteriye ev sahipliği yapan Taksim Meydanı'nda emek örgütlerinin, meslek odalarının ve siyasi partilerin de 1 Mayıs'ı kutlama hakkı tartışmaya açık olmamalıdır.

Devlet güçleri, bir kez daha 1 Mayıs'ta halka saldırmaya hazırlanmaktadır.

Taksim, herkesin meydanıdır.

Kimsenin 1 Mayıs Meydanı'nı kapatmaya, emekçilerin bayramını çatışmaya dönüştürmeye hakkı yoktur.

Öte yandan, İstanbul'da 1 Mayıs'ın nerede kutlanacağı etrafında süren tartışmada, işçi sınıfının birliği bir kez daha sağlanamamış, farklı sendika konfederasyonları Kadıköy ve Taksim olmak üzere farklı yerlerde kutlama kararı almışlardır.

İşçi sınıfının gücü birliğinden gelir. Bölünmüşlük sınıf hareketini zayıf düşürmektedir.

İstanbul'da, hiçbir meşruiyeti olmayan yasağa karşı, 1 Mayıs'ta bütün ezilenleri, dışlananları, haksızlığa uğrayanları Taksim'e çıkmaya çağırıyoruz.

DSİP olarak, Kürt halkına ve Öcalan'a özgürlük talep etmek için, yolsuzluğunu ve Ergenekoncuları aklayan AKP'ye "Yetti Artık" demek için, Hrant Dink'in katillerinden hesap sorulması ve Ermeni Soykırımı'nın tanınması için, iklim değişikliğini yaratan şirketlere ve kirli enerji politikalarına karşı, bir avuç insanı zenginleştirirken milyonları yoksulluğa mahkûm eden kapitalizme karşı tüm özgürlük taleplerini sahiplenerek, Taksim'e yürümek üzere sabah saat 08:30'da Şişli kolunda buluşacağız.

Birleşen işçiler yenilmezler!

Yaşasın 1 Mayıs!

Meltem Oral-Şenol Karakaş

DSİP Eş Başkanları

29.04.2014

SON SAYI