23,5 Nisan anması yapıldı

ETKİNLİKLER
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Yeşil Sol Parti Şişli İlçe Örgütü, Ermeni Soykırımı’nın 108. yıl dönümününde, 23 Nisan’ı 24 Nisan’a bağlayan akşam “Soykırımlı yüzleşme” anması düzenledi.

Hrant Dink’in “Bir Gün…24” Nisan yazısından ilhamla 23,5 Nisan anması 12 yıldır İttihat ve Terakki yönetiminde Osmanlı Hükümeti’nin Ermeni toplumuna yönelik imhasının başlatıldığı asıl adı “Tatavla” olan, sonradan “Kurtuluş” adı verilen semtte yapılmakta. DSİP üyelerinin de katıldığı basın açıklamasında Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı Hasan Cemal bir konuşma yaptı. Cemal, “Beni buraya Hrant Dink kardeşimin acısı getirdi. Hrant Dink beni yıllar önce Ermeni kardeşlerimin de acısıyla tanıştırdı. Hrant Dink sayesinde bu topraklarının tarihinin hiç de olmayan sayfalarını anlamaya başladım. 2012 yılında yazdığım “1915 Ermeni Soykırımı” adını taşıyan kitabımı yazmamda Hrant Dink'in acısı vardı. Bütün Ermeni kardeşlerimin soykırım acısını burada paylaşmak için buradayım” dedi.

Basın açıklamasını okuyan Şişli İlçe Yöneticisi Ani Kalk da şunları söyledi:

“Bu topraklar ırkçılıktan çok çekti. Bugün de çekmeye devam ediyor. Bugün bir avuç kalan bir halk geçmişte milyonlarla var olduğunu kanıtlamaya çalışırken, başka bir halk bugün milyonlarla var olduğunu kabul ettirmeye çalışıyor. Çığlıklarımız aynı tekçi zihniyetin duvarına çarpıyor.

Düşmanlık, nefret ve katliam üzerine inşa edilen, hakikatten kaçan, geçmişiyle yüzleşmekten korkan toplumlar, güzel bir geleceğe yürüyemez.

Toplumun bir kesiminin sürekli güvercin tedirginliği yaşadığı bir ülkede, huzur içinde bir arada yaşamak mümkün olabilir mi?

Bu ülkenin artık kendi tarihiyle yüzleşmesi gerekiyor. Düşmanlaştırma ve nefret politikalarına son verilmesi, ırkçılığa tolerans gösterilmemesi gerekiyor.

Birlikte, eşit ve kardeşçe yaşamayı mümkün kılacak toplumsal atmosferi yaratmak, ancak hakikatle yüzleşmekle mümkündür.” dedi.

SON SAYI