IŞİD barbarlığına karşı mazlum Kobanê halkının yanındayız

ETKİNLİKLER
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De platformu ve Mazlum-Der, İzmir'de ortak bir basın açıklaması gerçekleştirerek "Kobanê halkının acısı, acımızdır" dedi.

Konak Kemeraltı girişinde yapılan eylemde, iki kurum adına ortak basın açıklamasını Mazlum-Der İzmir İl Başkanı Suphan Erkan okudu.

Açıklama şöyleydi:

"Suriye'de Esad diktatörlüğüne karşı başlayan halk isyanı, 3,5 yıldır devam ediyor. Suriye'deki iç savaşta bugüne dek yaklaşık olarak 250 bin insan öldü. 2 milyon insan yaralandı. 100 binin üzerinde kayıp var. 10 milyon civarında göçmen ve mülteci olduğu ifade ediliyor. Suriye, hergüne ölümler ve zulümlerle uyanmaya devam ediyor.

Bir süre öncesine kadar Esad rejiminin asli faili olduğu Suriye'deki bu vahşet tablosu, yeni bir nitelik kazandı. IŞİD, son dönemde gerçekleştirdiği katliamlar ve şiddet üretimiyle , Esad rejimini dahi unutturdu.

IŞİD, bir süre önce Suriye'deki muhalif güçlere karşı savaş açmış, Irak-Telafer'i işgal edip Şii-Türkmenleri katletmiş, Irak Kürdistan'ındaki Şengal'e yönelip Ezidi Kürt'leri katlederek bu halkları yaşadıkları topraklardan göç etmeye zorlamıştır. İnsanlığa ve halklara karşı savaşım veren IŞİD barbalığı sınır tanımıyor.

IŞİD son bir aydır, kardeş ve komşu Kobane halkının yaşadığı toprakları ele geçirmek ve katliamlar serisine bir yenisini eklemek üzere Kobane'ye yönelik saldırılarını sürdürüyor. IŞİD'in bu saldırıları sonucunda, Kobane'den ülkemize sayısı 200 bine yaklaşan bir insan topluluğu zorunlu olarak göç etti. Urfa'nın Suruç ilçesinde tam anlamıyla bir insani trajedi yaşanıyor.

Bu acıya, bu trajediye sessiz kalamazdık. Kobane halkının acısı, acımızdır. Kobane halkı, Türkiye halklarıyla kardeştir, komşudur. Devletlerin sınırları, halkların ve insanlığın ilişkisini, hukukunu sınırlayamaz. IŞİD barbarlığı karşısında Kobane halkı ile dayanışmak herşeyden önce insani ve vicdani bir sorumluluktur.

Bizler; Kobane halkının kaderinin Türkiye halklarının kaderinden bağımsız olmadığını düşünüyoruz. Kobane halkının yerleşik olduğu topraklarda varolma hakkını ve kendi iradesiyle kendi geleceğini inşa etme hakkını tanıyoruz.Kardeşliğin ve komşuluğun gereği olarak Kobane'li Kürt kardeşlerimizin varolma ve kendini yönetme iradesini ortadan kaldırmaya çalışan IŞİD barbarlığının karşısında mazlum Kobane halkının yanında olduğumuzu deklare ediyoruz. Son olarak uyarıyor ve hatırlatıyoruz : Başta Hükümet olmak üzere Türkiye'deki hakim politik aktörlerin de meseleye bu zaviyeden yaklaşması bir zorunluluktur. Zira insanın acısına yabancılaşmış, ezilenlerin çığlığına sırtını dönen hiçbir politik anlayış ve yaklaşım iflah olmaz. Tarih ve insanlık, işgalcileri ve zalimleri affetmediği gibi zalime aktif ya da pasif destek olanları da affetmeyecektir."

SON SAYI