İstanbul'da kürtaj yasağına karşı eylem

ETKİNLİKLER
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Kürtaj yasağına karşı çıkanlar, yarın 18:00'de İstanbul'da, Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelerek "Benim bedenim, benim tercihim" diyecekler. Kürtaj Yasağına Hayır İnisiyatifi'nin çağrısında, "Kalkınma adına, nüfus politikası adına, daha fazla iş gücüne olan ihtiyaç adına kadın cinselliğini kontrol etme politikalarınız kabul edilemez. Tartışma bu yüzden ahlaki ya da vicdani değil tamamen politik" deniliyor. Eyleme DSİP üyeleri de katılacak.

Çağrı metninin tamamı şöyle:

Çocuk doğurmak ya da doğurmamak kadınların vereceği bir karardır. Kürtaj hakkına saldırmak, temelde, kadının kendi bedeni üzerindeki kontrol hakkını elinden almaktır.

Kalkınma adına, nüfus politikası adına, daha fazla iş gücüne olan ihtiyaç adına kadın cinselliğini kontrol etme politikalarınız kabul edilemez. Tartışma bu yüzden ahlaki ya da vicdani değil, tamamen politik. Başbakan kürtaj yapan milyonlarca kadını rencide eden açıklamasını milliyetçilikle pekiştiriyor. İstenmeyen gebelik yüzünden kürtaj yaptıran kadınları şikâyet edip, Uludere'de 34 insanı F-16'larla katleden devleti aklamaya çalışıyor.

Yeniden kürtajın yasalaşmasından önceki koşullara dönmek istemiyoruz.

Kürtaj yasağına karşı sesimizi yükseltmek için herkesi Cumartesi günü 18.00da İstanbul, Taksim, Galatasaray meydanına çağırıyoruz.

"Uludere cinayet,kürtaj haktır"

"Benim bedenim, benim tercihim"

"Kürtajı yasaklamak kadını öldürmektir"

"Kürtaj seçimi yapmak kadının hakkıdır"

Kürtaja Yasağına Hayır İnsiyatifi

SON SAYI