KCK davası tutuklusu Mustafa Avcı: Yiğit devrimci Doğan Tarkan'ın aramızdan ayrılışı büyük bir kayıp

ETKİNLİKLER
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Binlerce Kürt siyasetçinin rehin alındığı "KCK" davası kapsamında Silivri 2 nolu L tipi kapalı cezaevinde tutsak olan eski BDP MYK üyesi ve İstanbul İl Başkanı Mustafa Avcı, 25 Aralık'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden DSİP kurucu genel başkanı Doğan Tarkan için bir mektup yazdı.

Mustafa Avcı'nın yanı sıra Silivri cezaevinde tutsak durumda bulunan Kürt siyasetçiler adına Cihan Deniz Zarakolu'nun da imzasını taşıyan mektup şöyle:

"Devrimci Sosyalist İşçi Partisi yönetici ve üyelerine;

Yoldaşlar,

Durumu ve söylemiyle, Kürt halkının özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesine ve özgürlük savaşçılarına her daim moral kaynağı olmuş yiğit devrimci Sn. Doğan Tarkan'ın acı haberini tutsak durumda bulunduğumuz Silivri zindanında öğrendik.

Doğan yoldaşın beklenmedik bir anda aramızdan ayrılışı, bizleri derin üzüntüye boğmuştur. Başka yurtsever Kürt halkı olmak üzere, ezilen toplumsal kesimler ve sol-sosyalist hareketler için büyük bir kayıptır. Oysa birlikte yapmayı tasarladığımız çok işimiz, görecek güneşli, güzel günlerimiz vardı.

Yaşamın her anına anlam yükleyerek görev ve sorumluluğu gereği dolu dolu yaşamış yoldaşımıza sözümüz olsun; Emekçilere ve ezilen halklara verdiğimiz söz gereği, amaca ulaşıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz.

Yoldaşımız;

Gidişinle yaratmış olduğun boşluk kuşkusuz doldurulamayacaktır. Ancak gözün arkada kalmasın. Çünkü onur ve insanlıkla sözleşen yoldaşların vardır. Sizi eşit, özgür ve birlikte yaşam mücadelesinde her an ve her koşulda yaşatacağımızdan emin olabilirsiniz. Rahat uyu. Sen bizimle, biz seninle olacağız.

Başta Devrimci Sosyalist İşçi Partisi üye ve yöneticilerine, ailesine, dostlarına ve mücadele arkadaşlarına başsağlığı diliyor, selam ve saygılarımızı sunuyoruz.

Anıları, mücadelemizde yolumuzu aydınlatacaktır!"

SON SAYI