Mültecilere dokunma!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Elazığ’da birkaç gün önce Sanayi Mahallesi’nde yaşanan bir gerginliğin ardından, Suriyelilere yönelik linç dalgası başladı.

Kentin belediye başkanı, Suriyelilerin evlerine ve işyerlerine saldıranların yakalanıp hukuk önüne çıkarılmasını sağlayacağına, mültecilere kenti terk etmeleri için “üç gün süre verdi”.

Mücahit Yanılmaz yanılıyor ve suç işliyor. Mülteciler, korkunç bir savaş ve yıkımdan kaçarak, hükümetin açık kapı politikasının sonucu olarak Türkiye’ye geldiler.

Kimse, mültecileri hiçbir yerden kovamaz!

Elazığ’daki ırkçı gruplar, Mücahit Yanılmaz gibi belediye başkanlarından, sürekli olarak mültecileri hedef gösteren ulusalcılardan ve siyaset sahnesine koyu bir Türk milliyetçiliğini geri getiren yerli-milli AKP-MHP ittifakından cesaret alıyor.

Sığınma temel bir insan hakkıdır. Irkçılık ise bir insanlık suçudur. Sığınmacıların sığındıkları yerden gitmelerini istemek ırkçılıktır.

Elazığ belediye başkanını Suriyeli mültecileri kovmak yerine onlara saldırılara karşı önlem almaya çağırıyoruz. Irkçılığa karşı olan herkes, ekonomik krizle birlikte artabilecek bu tarz saldırılara karşı göçmenlerle dayanışmayı büyütmeli.

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP)
08.09.2018

SON SAYI