DSİP'ten İdlip açıklaması

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Suriye'de savaşa karşı çıkanlar, tezkereye hayır diyenler, dışarıdan yapılan müdahalelerin vahim sonuçlar yaratacağını söyleyenler haklı çıktı. 

Suriye'ye üç yıl içinde üç sınır ötesi operasyon düzenleyen ve ülkedeki en büyük yabancı ordu durumundaki Türkiye'nin askerleri ile rejimin askerleri doğrudan çatıştı.

Türkiye'nin Suriye'de askeri varlığını sağlayan başlıca güç olan Putin bu kez Erdoğan yönetimini arkadan vurdu. Ukrayna'yı ziyaret eden ve Kırım'ın ilhakına  karşı olduğunu söyleyen Erdoğan'a kendi sınırlarını bu şekilde hatırlatan Putin, Ankara'da el üstünde tutuluyor. Fakat o da Trump gibi emperyalist bir haydut, Putin'in de tek derdi despot iktidarını ayakta tutmak.

AKP'nin Suriye'deki savaşa rejim değişikliği hedefiyle girdiği günden bu yana yaşanan tüm gelişmeler gibi yaşanan son çatışma da Suriye politikasının yanlışlığını ortaya koyuyor.

Ne Washington ne Moskova! 

Suriye'ye dışarıdan müdahalelere son verilsin!

İdlip'te Esad rejimi ve Rus ordusunun yaptığı sivil katliamına verilmesi gereken yanıt, bombardımandan kaçan ve savaşın bir parçası olmak istemeyen yüz binlerce insanın güvenli koşullarda hayatta kalmalarına yardımcı olmaktır. Kış koşullarında Türkiye sınırında bekleyen insanlara kapılar açılmalıdır. 

Yüz binlerce göçmenin hayatı, emperyalist pazarlıklardan ve bölgesel nüfuz kavgalarından daha önemlidir.

DSİP GYK

04.02.2020

SON SAYI