HDP üzerindeki baskı ve hukuksuzluklar sona erdirilsin, tutuklular derhal serbest bırakılsın

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

“Kobanê soruşturması” kapsamında gözaltına alınan HDP eski MYK üyesi 17 kişi tutuklandı. Mahkeme sırasında HDP’lilere uygulanan yöntemler, iktidarın hiçbir hukuksal kurala uymaya niyetinin olmadığını bir kez daha gösterdi.

Sorulan sorular, hiçbir yeni delilin olmadığını ortaya çıkardı. İfadeler 18 saat sürdü, bir işkenceye döndü. Milletvekilleri adliye binasına alınmadı, avukatlar karar okunurken duruşma salonuna sokulmadı. Daha önce Anayasa Mahkemesi tarafından Kobane soruşturmasında hak ihlaline uğradığına karar verilen Ayhan Bilgen dahil 17 eski MYK üyesi tutuklandı.

İktidar giderek daha fazla hukuk ve adalet dışına çıkıyor, özgürlükleri kısıtlıyor. Ekonomiyi düzeltemeyen, salgınla baş edemeyen, dış politikada başarısızlıklar yaşayan iktidarın gücü, sadece muhaliflere baskı yapmaya yetiyor. 

Türkiye’de halkların, işçilerin ve yoksulların ihtiyacı muhalefete daha fazla baskı yapılması değil, demokratik haklara saygı gösterilmesi ve demokratik hakların geliştirilmesidir. HDP’lilere yönelik gözaltı dalgası, seçme ve seçilme hakkına, demokratik muhalefet yapma hakkına bir saldırıdır.

HDP demokratik ve meşru zeminde siyaset yapan bir partidir.

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi olarak Halkların Demokratik Partisi üye ve yöneticilerinin tutuklanmasını kınıyoruz. HDP’ye yönelik baskılara bir an önce son verilmesini, tutuklananların derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi

2 Ekim 2020

SON SAYI