Irkçı saldırıları durduralım! Antifaşistler, ırkçılık karşıtları, göçmen dostları birlikte mücadeleye!

İktidar blokunun HDP ve Kürt karşıtı propagandası, Batı'da Kürtlere ırkçı saldırılara dönüşüyor.

Muhalefet partilerinin iktidarı sıkıştırmak için yürüttüğü göçmen karşıtı kampanya ise sığınmacılara karşı saldırıları kışkırtıyor.

Acı haber, bu kez Konya Meram'dan geldi. 60 kişilik bir güruh, Diyarbakırlı Kürt aileye saldırdı. Aile fertlerinden Hakim Dal (43) öldürüldü. Ailenin daha önce de tehdit aldığı, saldırıdan yaralı olarak kurtulanlar tarafından duyuruldu.

Katledilen Hakim Dal'ın kardeşi Hamdi Dal şunları söyledi:  “Biz Kürt olduğumuz için bizi istemiyorlardı. Bize ‘buraları satıp gideceksiniz’ diyorlardı."

Kürtlere karşı bir başka ırkçı saldırı da Ankara Altındağ'da yaşandı. Çiftlik evlerinde "hayvan dışkısı" üzerine çıktığı söylenen tartışmada kalabalık bir grup, Mardinli aileye silahla saldırdı. İkisi ağır, dört kişi yaralandı.

İki gün önce ise İstanbul Büyükçekmece sahilinde denize giren 4 Suriyeli göçmen, "görüntüyü bozdukları" gerekçesiyle bir mekanın çok sayıda çalışanı tarafından dövüldü.

Saldırganların gerekçeleri farklı olsa da ortak noktaları, Kürtlere ve Suriyeli göçmenlere uyguladıkları şiddetin cezasız bırakılacağını bilmeleri. Hem iktidardaki hem de muhalefetteki sermaye partilerinin ırkçı tutumları saldırıları teşvik ediyor.

Eminiz ki ırkçı saldırılar bunlarla sınırlı değil, her gün göçmenlerin ve Batı'da yaşayan Kürtlerin hayatı daha da zorlaşıyor.

Irkçı saldırı dalgası, bir alarmdır. İzmir'de HDP binasında Deniz Poyraz'ın katledilmesi bu dalganın bir parçasıdır. Bu saldırılar Kürtler ve göçmenlerle sınırlı kalmayacak, ırkçı ve faşist saldırganlar buradan devşirdikleri sokak gücüyle yarın bütün emekçilere ve özgürlükçü demokrat muhaliflere saldıracaktır.

Alarm zilleri çalıyor. Şimdi birleşik mücadelenin zamanıdır. Türkiye'de antifaşistler, ırkçılık karşıtları, göçmen dostları, Kürtlerin eşit haklara sahip olmasını savunanların mücadele birikimi, ırkçı saldırıları püskürtecek bir hareket yaratmaya yeterlidir. Yeter ki birleşelim.

Irkçılığa ve faşizme karşı omuza omuza!

Hepimiz Kürdüz, hepimiz göçmeniz!

DSİP GYK

21.07.2021