Elinizi HDP’den çekin!

HDP Genel Merkezi bir provokasyona sahne oldu. HDP binasının önünde eylem yapmaya çalışan bir grubu bahane eden polis, genel merkezi abluka altına aldı. Bu esnada HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, kapının önünde açıklama yapmak isterken polislerin arasında bulunan sivil bir şahsın sözlü saldırısına ve ölüm tehdidine maruz kaldı. Daha sonra HDP’lilerin üzerine biber gazı sıkıldı, HDP üyeleri ve destekçileri gözaltına alındı. Genel merkez önündeki polis ablukası devam ediyor.

HDP’liler ve Kürt halkı bu tür provokasyonlara yabancı değil. Geçen sene de İzmir’de yapılan bir provokasyonda HDP İzmir İl Örgütü çalışanlarından Deniz Poyraz, silahlı bir faşist tarafından katledilmişti.

Bu ve benzeri provokasyonlar, başta Kürt halkı olmak üzere, her gün yoksullaştırılan, baskı mekanizmalarıyla sindirilmeye çalışılan tüm halkları ve toplumsal muhalefetin bütününü hedef almaktadır.

Hem iktidar blokunun hem de kendisine “muhalefet” adı veren çeşitli partilerin sistematik olarak yükselttiği ırkçılık, polisin yönlendirmesi ve koruması altında HDP’yi hedef haline getiriyor.

DSİP olarak HDP’nin ve Kürt halkının yanındayız. Irkçı provokasyonlara geçit vermeyeceğiz.

HDP üzerindeki baskılara son! Polis ablukası kaldırılsın!

DSİP GYK