THY’ye boykot, emekçilerinin grevine destek!

Türk Hava Yolları (THY) çalışanları; "Biz insanca ücret yanında; sağlığımız, sosyal hayatımız, ailemiz, çocuğumuz, yaşam kalitemiz, yorgun uçmama, kazanılmış haklar, uçuş emniyetimiz, sıfır kaza, yolcularımız, tüketici hakları, denetimli bir havacılık için mücadele ediyoruz!" diyerek iş yavaşlatma eylemine başladılar.

"Kamyon şoförüne 9 saat, uçucu ekiplere 14 saat görev" uyarısıyla da kamuoyunun dikkatini sağlıksız çalışma koşullarına çekmek istediler.

Bunun üzerine THY yönetimi 29 Mayıs, Salı (bugün) sabahından başlayarak çalışanlara telefonla SMS yollayıp işten çıkarmalara başladı. Hava-İş sendikasının bildirdiğine göre gün içinde 150 kişi bu yöntemle işten atıldı. İş akitlerinin tazminatsız olarak iptal edildiği emekçilere SMS yoluyla bildirildi! Kabin memurlarını korkutup sindirmeye yönelik bu tehdide karşı Hava-İş iş yavaşlatma eylemini süresize çevireceklerini duyurdu.

Türkiye'nin en büyük ve en kârlı şirketlerinden olan THY sefer ve uçak sayısını arttırırken personel sayısını kısıtlı tutarak uçucu ekiplerin uzun saatler çalışmasına neden oluyor ve hem personelinin hem de hava yolcularının hayatını riske atıyor.

THY emekçilerinin, hava işkolunda grev yasağı getiren kanun tasarısına karşı başlattığı eylemini destekliyor, tüm kamuoyunu Hava-İş sendikasının talepleri kabul edilene kadar THY bileti almamaya, THY'yi boykot etmeye çağırıyoruz.

DSİP Merkez Komitesi

29.05.2012