DSİP'in EDP kongresine mesajı

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (EDP) 2-3 Haziran'da Ankara'da gerçekleşen 1. Olağan Kongresi'ne Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) Genel Başkanı Doğan Tarkan bir mesaj yolladı. DSİP'in EDP'yi statükoya, darbecilere ve AKP'nin yeni liberal siyasetlerine karşı olan özgürlükçü solun bir parçası olarak gördüğünün belirtildiği mesaj, Kongre katılımcılarından yoğun alkış aldı.

DSİP'in EDP kongresinde okunan mesajı şöyleydi:

Değerli yoldaşlar, sevgili yoldaşım EDP Genel Başkanı Ferdan Ergut,

Kongrenize nazik davetinizden dolayı çok teşekkür ederim. Ne yazık ki sağlık koşullarım izin vermediği için yanınızda yer alamıyorum.

EDP’yi kurulduğu günden beri birlikte mücadele edebileceğimiz, sosyalizmi özgürlükçü içeriğinden kopartmaksızın yorumlayan, demokratik ve çoğulcu bir sosyalizm anlayışını savunan, ister stalinist isterse Kemalist olsun statükoya karşı olan, AKP’nin temsil ettiği yeni liberal ekonomi ve siyasetlere de darbeci, askeri vesayetçi Ergenekon anlayışına da karşı olan bir parti olarak görüyoruz.

Hem 2010 referandumunda hem de referandumun ardından gerçekleşen seçimlerde, oluşan bloklarda bir aradayız.

Bizler, birlikteliğimizin mücadele içinde daha da yoğunlaşmasını arzuluyoruz.

Önümüzdeki dönemde Kürt halkının özgürlük mücadelesine omuz verirken ve Sayın Öcalan’ın özgürlüğü için çalışırken yan yana olacağız.

Nükleer santral kurma sevdalılarına, iklim değişimine, AKP’nin bir dizi alandaki uygulamalarına ve niyetlerine, kürtaj yasağına, Arap devrimlerini bastırmak isteyen tüm güçlere, savaşlara, LGBT bireyler üzerindeki şiddete, türcülüğe, kadınları baskı altına tüm toplumsal cinsiyetçi uygulamalara, KCK tutuklamalarına, ekolojik dengeyi imha eden kapitalist saldırganlığa, Ermeni soykırımını inkar eden ırkçılara, ulusalcılığın sağcı ve solcu tüm varyasyonlarına, Ergenekon’a ve onun her düzeydeki uzantısına karşı omuz omuza mücadele edeceğimize inancımız tamdır.

Yeni bir anayasanın özgürlükçü ve demokratik olması, en çok bizim mücadelemize, müdahalemize ve örgütlü işçi sınıfını harekete geçirebilme yeteneğimize bağlıdır.

Tanık olduğumuz ve yeni bir evresi yaşanan Arap devrimleri, Avrupa’da krize karşı yükselen işçi hareketi ve sol, kapitalizmin merkezlerinde gelişen “İşgal et!” hareketleri, inanıyoruz ki bize olduğu kadar sizlere de ilham veriyor.

Kongrenizin, milyonlarca insanın kapitalizmi sorguladığı, değişimin, barış, özgürlük ve adalet taleplerinin yığınsal eylemlere dile geldiği günlerde, başarıyla geçmesini diliyor ve nazik davetiniz için bir kez daha teşekkür ediyorum.

Birleşen işçiler yenilmez!

DSİP Genel Başkanı
Doğan Tarkan

SON SAYI