Yolsuzluğun, rüşvetin, talanın hesabını sokakta ve sandıkta soralım: Oylar Sırrı Süreyya Önder’e!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ortaya dökülen pislikler, Gezi Parkı'nı savunanların ne kadar haklı olduğunu gösterdi. Şimdi kendi pisliğinin üzerini örtmek için her yolu deneyen hükümetten sokakta ve sandıkta hesap soralım.

Kamu arazilerini şirketlere peşkeş çektiler. Yeşil alanları her türlü usulsüzlükle imara açtılar. Para uğruna halkın can güvenliği hiçe saydılar. Kentleri betona çevirdiler. Milyonlarca dolar rüşvet alırken, yoksulları şehir merkezlerinden sürgün ettiler. AKP hükümeti bunun hesabını vermelidir.

Yolsuzluğa boğazına kadar batmış dört bakanın hemen istifa etmesi yetmez. Bugün açığa çıkan yolsuzluk ve rüşvet ağı, buz dağının sadece görünen yüzüdür. Başta İstanbul olmak üzere, AKP döneminde gerçekleşen tüm kamu ihaleleri denetlenmelidir. Yolsuzluk ve rüşvet ağına dahil olan tüm devlet görevlileri görevden alınmalı ve yargılanmalıdır.

Yolsuzluk ve rüşvet, kapitalizmi işleten temel çarklardır. Sarıgül'ün Şişli Belediyesi'nde de aynı şirketler karşımıza çıkar.

AKP'nin uyguladığı ekonomik politikalar ve bu politikaları hayata geçirmek için başvurduğu her türlü hukuk dışı yöntem, 12 Eylül askeri diktatörlüğünden bu yana acımasızlıkla sürdürülen neoliberalizmin ürünüdür.

Bu politikalar, işçilerin ve yoksulların yaşam koşullarının iyileştirilmesine değil, sadece zenginlerin daha da zengin olmasına hizmet etti. Onlar vurgun üstüne vurgun yaparken, milyonlarca emekçi her ay açlık sınırının altındaki asgari ücretle geçinmeye çalışıyor. Karşımızdaki, tüm kurumlarıyla çürümüş ve kokuşmuş kapitalist düzendir.

Gezi Parkı'nı savunmak için sokağa çıkan, Erdoğan'ın emriyle üzerlerine kurşun, plastik mermi, tonlarca biber gazı ve tazyikli su sıkılan milyonlarca insan, tam da yaşam alanlarını sermayeye satan, kentleri betonlaştırıp yoksulları sürgüne gönderen bu neoliberal politikalara isyan etmişti.

AKP hükümetinin yolsuzluklarına karşı, sokakta ve sandıkta hesap sormanın, kentleri ve doğal alanları şirketlerden geri almak için harekete geçmenin tam zamanı.

Emekten, barıştan ve özgürlükten yana olan tüm güçler, Gezi direnişinin açtığı yolda birleşerek AKP'yi yenecek gerçek sol muhalefeti yaratmalıdır.

Yolsuzluğa, rüşvete, şirketlerin egemenliğine son diyorsan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder'e oy ver!

DSİP Eş Genel Başkanları

Meltem Oral ve Şenol Karakaş

SON SAYI