Hırsızlardan hesap sormak için 22 Aralık’ta Kadıköy’e!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Kamu arazilerini şirketlere peşkeş çektiler. Yeşil alanları her türlü usulsüzlükle imara açtılar. Para uğruna halkın can güvenliği hiçe saydılar. Kentleri betona çevirdiler. Milyonlarca dolar rüşvet alırken, yoksulları şehir merkezlerinden sürgün ettiler. AKP hükümeti bunun hesabını vermelidir.

Geziciler haklı çıktı

7 ay önce Gezi Parkı'nı savunmak için sokağa çıkan yüz binlerce insan, tam bu politikaları protesto etmişti. Başbakan, bugün vurgunlarıyla konuşulan şirketlerin Gezi Parkı'na AVM yapması için halka kurşun, plastik mermi, tonlarca biber gazı ve kimyasal su sıktırmıştı. Gezi direnişine karşı hükümet tarafından yürütülen karalama kampanyasının neyin üzerini örtmek için yapıldığını bugün görüyoruz.

Pisliği örtbas edemezsiniz

Gezi için sokağa çıkan milyonlara kurşun sıkan polis şeflerini görevden almayan, Hrant Dink cinayetine karışan polis şeflerini terfi ettirmeye devam eden hükümet, bugün kendisine bağlı olmadıkları gerekçesiyle birçok polis şefini görevden aldı.

Ergenekon ve darbe soruşturmalarını düşürmek isteyen askeri vesayet güçlerinin uyguladığı hukuk dışı müdahaleler, şimdi AKP hükümeti tarafından yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını bitirmek için uygulanıyor. Generallerin yargıya müdahalesine karşı çıkan AKP hükümeti, kendi pisliğini örtbas etmek için yargıya açıkça müdahale ediyor.

Bunlar nafile çabalar. Gezi Parkı'nı savunmak için sokağa çıkanlar, darbecileri yenenler, bugün açığa çıkan pisliğin üzerinin örtülmesine izin vermeyecektir.

Irkçılığa geçit yok!

Bugün yolsuzlukları ile konuşulanlar, sermaye için kentsel dönüşümü acımasızlıkla uygularken ırkçılık da yaptılar. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı'nın "Yurt dışından Ermeniye, Yunanlılara, İsraillilere satmıyoruz" sözlerini unutmadık. Irkçılardan hesap soralım.

Neoliberalizme, şirketlerin egemenliğine son!

Bugün açığa çıkan AKP'li bakanlar, çocukları, belediye başkanları ve devlet görevlilerinin kurduğu yolsuzluk çarkı, buz dağının görünen kısmıdır. Soruşturma ilerlerse, yolsuzlukların sadece 4 bakanla sınırlı olmadığı, tüm devlet kurumlarını ve belediyeleri baştan aşağı sardığı görülecektir.

Bu pislikler, şirketlerin egemenliğinin sonucudur. Hükümet üyeleri ve bürokratlar, halka değil onlara hizmet ediyor. Sadece AKP'li belediyeler değil, CHP'li Sarıgül'ün Şişli belediyesi ve tüm yerel yönetimler de aynı inşaat patronlarıyla iş yapıyor. Bu kirli ittifakın elinde, iş cinayetlerinde yaşamını yitiren binlerce inşaat işçisinin kanı var.

Yolsuzluğun, rüşvetin, talanın, doğa katliamının hesabını sormak için sokağa!

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) üyeleri, 22 Aralık 2013 (Pazar) günü İstanbul'da yapılacak Kent Mitingi'nde KEG (Küresel Eylem Grubu) korteji içerisinde yürüyecektir.

Buluşma yeri ve saati: 12.00 – Haydarpaşa Numune Hastahanesi önü

DSİP İstanbul İl Örgütü

SON SAYI