MESS, Türk Metal ve AKP’nin neoliberal düzeni sarsılıyor

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Metal işçileri 2015’i büyük bir mücadele yılına çeviriyor.

Önce 15 bin DİSK’li işçinin grevi AKP tarafından yasaklandı. Şimdi ise Bursa’da, Bosch işçilerinin kazanımını gören diğer işçiler, Türk Metal’in ihanet sözleşmesine ve patronların kölelik düzenine karşı ayağa kalktı.

Renault, Tofaş, Coşkunöz, Delphi, Ototrim, Farba, Mako, Maysan Mando, SKT, Diniz Johnson Controls, Ejot Tezmak, TBVC Beltan…

İsyan ateşini yakan binlerce sınıf kardeşimizi selamlıyoruz!

İşçi sınıfının gücü birliğinden geliyor. Bugün Bursa’daki mücadele, Türkiye’nin birçok yerinde direnişte olan işçiler için umudu temsil ediyor.

Soma’daki katliamla öfkesi bilenen sınıf hareketi, bir yıldır irili ufaklı grevler, direnişler ve iş bırakmalarla, AKP neoliberalizminin mezar kazıcısının kim olduğunu gösteriyordu.

Türkiye’nin farklı farklı yerlerinde bu ve benzeri patlamalar oldukça, bu mücadeleler kazanım elde ettikçe, Gezi’den Yırca’ya kitle hareketleri egemenleri dize getirdikçe, milliyetçilik gibi egemen sınıf fikirleri geriletildikçe, işçi hareketinin kendine güveni ve eylemlerin ivmesi artıyor, artmaya devam edecek.

Emekten ve demokrasiden yana olan tüm güçleri, metal işçilerini yalnız bırakmamaya, onlarla dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz.

Kamp Armen’den Renault’ya direniş sürüyor.

Metal işçilerinin zaferi hepimizin zaferi olacak.

Birleşen işçiler yenilmezler!

Meltem Oral-Şenol Karakaş
DSİP Eşsözcüleri

16.05.2015 

SON SAYI