Ortak açıklama: Türkiye’nin ve tüm diğer devletlerin Suriye’ye müdahalesine hayır!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Suriye’de uluslararası büyük güçler ve onların müttefikleri Esad’ın da dahil olacağı bir geçiş süreci üzerinde uzlaşmaya çalışırken, Türkiye, bu pazarlık masasında elini güçlendirmek için yıllardır yapmak istediği kara harekâtını başlattı.

Ak Parti hükümeti, Suriye üzerinde en çok söz hakkı olan devletlerin Türkiye ve İran olduğunu iddia ediyor.

Biz, Türkiyeli ve Suriyeli sosyalistler olarak, Suriye’ye yönelik tüm dış müdahalelere, Türkiye’nin askeri harekâtına karşı çıkıyoruz.

2011 yılının Mart ayında diktatör Esad’a karşı kahramanca ayaklanan Suriye halkının bugün yaşamakta olduğu acıların çözümü, birçok farklı ülkenin Suriye’yi bombalaması veya karadan asker çıkarması değil.

Hepsi kendi çıkarlarını düşünen bu ülkeler, gerektiğinde en kanlı savaşlara kendileri de girişiyor, en ağır diktatörlük rejimlerini ve mezhepçi milisleri destekliyorlar.

Türkiye devletinin asıl amacı ise, diğer bölgesel ve emperyalist güçler gibi, Suriye halkının özgürleşmesi adına bir adım atmak değil, Kürtlerin Suriye’de bir kazanım elde etmesini engellemek ve Suriye’nin geleceğinde kendi etki bölgesini tesis etmek.

ABD, Rusya, İran, Türkiye, Suudi Arabistan ve diğerleri: tüm devletler Suriye’den elini çekmelidir.

Savaşın bitmesi için Baas rejimine destek kesilmelidir.

Suriye halkı, kendi geleceğine kendi karar vermelidir.

Türkiye askeri operasyondan derhal vazgeçmeli, Kürt düşmanlığını bırakmalı, tüm sınırlarını Suriyeli mültecilere açmalıdır.

Suriyeli bütün devrimci güçleri, diktatörlüğe, dış güçlerin bölgesel ve emperyalist müdahalelerine ve gerici güçlere karşı mücadelelerini birleştirmeye çağırıyoruz.

Suriye halkının bütün bu karşıdevrimci güçlere karşı zaferinin, Suriyelilere ait tüm devrimci güçlerin birliğini gerektirdiğine inanıyoruz.

Yaşasın barış, yaşasın devrim!

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (Türkiye)
Devrimci Sol Akım (Suriye)

SON SAYI