Özgürlük için mücadele eden lezbiyen, gey, biseksüel, trans bireylerin yanındayız

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Devlet baskısına, ikiyüzlü ahlakçılığa, nefret cinayetlerine karşı özgürlük mücadelesi veren lezbiyen, gey, biseksüel ve trans bireylerin onur haftasını kutluyoruz. Hiç kimsenin cinsel yöneliminden dolayı ayrımcılığa maruz kalmadığı başka bir dünyayı hep birlikte yaratalım.

Türkiye’de LGBT bireylerin yüzde 23’ü en az bir kere cinsel yönelimlerinden ötürü şiddete maruz kalıyor. 2011’de sadece trans kimliğine sahip oldukları için 28 kişi nefret cinayetlerine kurban edildi. Hiçbir hakları tanınmayan LGBT bireylerin yaşama hakkı da devlet tarafından korunmuyor.

Bu korkunç tablo özgürlükten yana olan herkesin LGBT bireylerin mücadelesine destek vermesinin, katılarak büyütmesinin ne denli acil bir görev olduğunu gösteriyor.

Lezbiyen, gey, biseksüel, trans bireylerin haklarının tanındığı gerçekten özgürlükçü bir anayasa yapmak ayrımcılık ve şiddetin son bulması için ilk adım olacaktır.

Nefret suçlarına karşı etkin yaptırımlar getiren bir yasanın çıkması acil bir ihtiyaçtır ve meclis LGBT yurttaşların yaşama haklarını korumak için bu adımı da derhal atmalıdır.

Devlet kurumlarından okullara, medyadan çalışma hayatına, her alanda homofobiyi ve transfobiyi besleyen uygulamalara son verilmelidir.

LGBT bireylerin yaşama hakkı gibi çalışma hakları da güvence altına alınmalıdır.

Zulmün ve ayrımcılığın yok edildiği özgür bir dünya isteyen herkesi lezbiyen, gey, biseksüel ve trans bireylerin yanında olmaya çağırıyoruz.

DSİP, Onur Haftası etkinliklerine katılacaktır. Özgürlükten yana olan herkesi Onur Haftası’na ve yürüyüşlerine katılmaya, LGBT kurtuluş mücadelesinin gökkuşağı bayrağını birlikte yükseltmeye davet ediyoruz.

DSİP Eşsözcüsü Şenol Karakaş

(22 Haziran 2012)

SON SAYI