KESK’e dokunmayın: Lami Özgen ve sendikacılar serbest bırakılsın!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Türkiye halkları barışı ve siyasi çözümü beklerken, savaşı kışkırtan “KCK soruşturması” devam ediyor. 230 binden fazla kamu emekçisinin üye olduğu KESK’in Genel Başkanı Lami Özgen ve çok sayıda sendikacı bu sabah gözaltına alındı.

KESK ve Eğitim-Sen genel merkezleri ile konfederasyona bağlı birçok sendika şubesi polis tarafından basıldı ve arandı. Hâlen 40 KESK üye ve yöneticisi hapiste tutulurken, bugün KESK ve Eğitim-Sen’e yapılan baskınlar hem barışa hem de sendikal haklara yapılmış saldırıdır.

Kürt ve Türk emekçilerinin ortak sendikal konfederasyonu KESK’in hükümet tarafından hedef alınması, işçi sınıfı bölmek ve mücadeleci örgütlerini zayıflatmak amacını taşımaktadır.

Barışı ve insanca bir yaşamı savunan KESK Genel Başkanı Lami Özgen’in gözaltına alınması, tüm sendikacılara verilmiş bir gözdağıdır.

Hukuki değil siyasi kararlar olan “KCK tutuklamaları” sürdükçe, KESK ve barışı savunanlar üzerinde devlet baskısı devam ettikçe barışa ulaşamayız.

Lami Özgen ve gözaltına alınan KESK’lilerin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.

Tutuklu sendikacıların serbest bırakılmasını istiyoruz.

Terörle Mücadele Yasası başta olmak üzere tüm anti-demokratik kurum ve uygulamalar ortadan kaldırılmadan gerçek demokrasi ve özgürlüğe ulaşamayız.

Düzmece “KCK soruşturması” bitirilsin, hapisteki 8 binden fazla Kürt siyasetçi serbest bırakılsın.

Tüm sendikaları ve emekten yana güçleri KESK’le dayanışmaya, barışın sesini birlikte yükseltmeye çağırıyoruz.

DSİP Eşsözcüsü
Şenol Karakaş

(25.06.2012)

Not: Barıştan ve emekten yana olan herkesi KESK'e sahip çıkmak için İstanbul'da 18:30'da Taksim Tünel Meydanı'nda, Ankara'da 17:00'de YKM önünde yapılacak eylemlere katılmaya davet ediyoruz.

SON SAYI