Savaşa hayır! Kürt halkına özgürlük!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Çözüm sürecini Kürt halkının haklarının tanınması için atılması gereken demokratik adımlar değil ‘silah bıraktırmaktan’, ‘güvenlikçi’ politikalardan, devleti güçlendirmekten ibaret sananlar günlerdir savaş tam tamları çalıyor. Suruç’taki alçakça katliama karşı oluşan toplumsal tepkiye ve barış kararlılığına kulaklarını tıkayan savaş yanlıları barış sürecini ezdi geçti.

AKP, ‘IŞİD’e karşı’ bahanesiyle Suriye’ye yönelik askeri müdahale konusunda ABD ile anlaştı. İncirlik Üssü ve tüm askeri üslerin emperyalist koalisyonun kullanımına açma sözü verdi. ABD ile yapılan anlaşmanın gerçek muhtevası dün gece saatlerinden itibaren ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun savaş çağrılarının ardından TSK, Kandil’i bombalamaya başladı. AKP, Türkiye halklarının ezici çoğunluğunun desteklediği çözüm sürecini hiçe saydı. Barış sürecini AKP bitirdi.

AKP’nin barışa ve demokrasiye susayan halklara yanıtı savaş oldu. 7 Haziran seçimlerinde zirvesine ulaşan barış iradesine gözlerini kapatarak yüz yıllık devlet refleksiyle ‘üst akıldan’, dört bir tarafı çeviren üç farklı ‘tehditten’ bahseder oldular. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sırf kendi iktidarı için savaş çıkardı.  

Savaşa hayır! 

Sınır ötesi her türlü operasyona hayır!

IŞİD’i yenmenin yolu askeri müdahale değil. Sınır güvenliğini sağlamak, Kobane’de gelişen siyasi iradeye saygı göstermek, Rojava Kürt yönetimini tanımak ve içeride Kürt sorununun çözümü için adım atmakla mümkün.  

Ordu kışlaya!

Kandil’e yönelik operasyonlara derhal son verilsin!

İncirlik kapatılsın! Askeri üslerin emperyalist koalisyona açılmasına hayır!

Kürt halkının hakları her düzeyde tanınmalıdır. 

Bomba değil müzakere! İmralı'da tecrite son!

Derhal Kürt halkının lideri Öcalan’la görüşmelere başlanmalıdır. Barış sürecinin tüm taraflarının İmralı'ya gitmesi sağlanmalıdır.

Gün barış için mücadele günüdür. Ölüm değil çözüm isteyen herkesi Erdoğan ve AKP'nin savaşına karşı mücadele etmeye çağırıyoruz. Savaş çıkartanlar yenilecek. Barış mutlaka kazanacak!

DSİP Eşsözcüleri

Meltem Oral ve Şenol Karakaş

25.07.2015

SON SAYI