Bombalar, barış ve özgürlük mücadelesinin zaferini engelleyemez: Savaşı sustur, barışı yükselt!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Suruç'taki katliamda yaşamını yitirenleri saygıyla anıyoruz. Ailelerine, arkadaşlarına, Türkiye halklarına başsağlığı diliyoruz. Katledilen gençlerin anısı mücadelemizde yaşayacak.

Bombanın sahipleri insanlık suçu işledi. Diyarbakır'da HDP mitingine saldırının ardından, Suruç'taki katliam, Türkiye'de ve Ortadoğu'da kalıcı barış çabalarını bozmayı hedefliyor. Başaramayacaklar! Barış, özgürlük, eşit kardeşlik diyenler mutlaka kazanacak.

Saldırı hakkında yapılan ilk açıklamalar, katil IŞİD'i gösteriyor. Ortadoğu'da baskının, zulmün, karşıdevrimin, despot egemen sınıfların temsilcisi olan IŞİD'in Ortadoğu emekçilerinin birleşik mücadelesiyle yenilmesinin acil gerekliliği ortadadır.

Fakat katliamda asıl sorumlu, Diyarbakır'daki katili engellemediği gibi Suruç'taki bombalı saldırıya göz yuman Türkiye devletidir.

Süleyman Şah Türbesi'ni YPG'lilerin rehberliği ve koruması ile "kurtaran" devlet, barış masasını deviren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde bir süredir PYD'yi hedef göstermektedir. Suriye'ye askeri müdahaleyi ve Rojava'yı işgali savunarak, savaşı ve saldırıları kışkırtmaktadır.

Suriye ile savaş durumuna geçerek sınırda yaşayanların can güvenliği ortadan kaldıran, IŞİD'in varlığına ve etkinliklerine göz yuman, Suriye devrimine müdahale edip onun bir iç savaşa dönüşerek boğulmasına neden olan taraflardan biri olan AKP tarafından yönetilen devlettir.

Türkiye'de milyonlar çözüm sürecine devam edilmesini ve kalıcı barışın sağlanmasını isterken, Erdoğan ve AKP liderliği sırf iktidarda kalmak için çözüm sürecini bozup PYD'yi sabah akşam hedef alarak bugünkü saldırıya ortam hazırladı.

Artık yeter! Daha fazla insan ölmemelidir. Yapılması gerekenler belli. Bunlardan kaçmak, sadece bu sınırlar içinde savaşı yeniden başlatmakla değil, kanlı bir bölgesel savaşın da ortağı olmakla sonuçlanacaktır.

- İmralı'daki tecrite son verilsin. Başta HDP heyeti olmak üzere barış sürecinin tüm taraflarının Öcalan ile görüşmesi sağlansın.

- Dolmabahçe'de kabul edilen 10 madde üzerine müzakere derhal başlasın.

- Suriye sınırındaki askeri gerginlik son bulsun. Savaş ve işgal tezkeresi yürürlükten kaldırılsın.

- Rojava'daki Kürt yönetimi tanınsın. Kobane'ye yardım edilsin. Savaş mağduru tüm halklara sınırlar açılsın, insani yardım yapılsın.

- Suruç'taki katliamın failleri açığa çıkarılsın. Diyarbakır ve Suruç'taki bombalı saldırılara göz yuman tüm devlet görevlileri tutuklansın. Savaşı kışkırtanların kim olduğu ve kimlerle birlikte olduğu açıklansın.

Gün, barış için mücadele günüdür.

Savaşa ve işgale hayır!

Katil IŞİD Kürdistan'dan defol!

Kürt halkına özgürlük!

Barış, hemen şimdi!

DSİP Eşsözcüleri Meltem Oral ve Şenol Karakaş
20.07.2015

SON SAYI