Hem sol hem yeşil partiye dayanışma mesajımız

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) ile Yeşiller Partisi'nin bir yılı aşkın süredir devam eden eşgüdümlü çabaları bugün Ankara'da yeni bir partiye dönüşerek noktalandı. DSİP Genel Başkanı Doğan Tarkan, hem sol hem yeşil partinin kuruluş kongresine bir dayanışma mesajı yolladı.

Doğan Tarkan'ın kongrede okunan mesajı şöyleydi:

Değerli arkadaşlar,

Nazik davetinizi aldım, ne yazık ki partinizin kuruluş şenliğine İstanbul'da darbelerle ilgili bir toplantıya katılmak zorunda olduğum için katılamıyorum.

Sizler birleşme için partilerinizi kapatırken, biz de Devrimci Sosyalist İşçi Partisi'nin 6. Kongresi'ni tamamladık. Kongremizde de konuştuğumuz gibi, kuracağınız parti ile önümüzdeki dönemde birçok alanda yan yana olacağımızı umuyoruz.

Kürt sorununun çözümünde, Öcalan'ın özgürlüğünü kazanması için verilecek mücadelede, askeri vesayet rejiminin geriletilmesi için verilecek mücadelede, Suriye'de ve diğer Arap ülkelerinde yaşanan devrimci mücadelelerde halkların desteklenmesinde, Ermeni soykırımının tanınması, Hrant'ın katillerinden hesap sorulması için verilecek mücadelede, ırkçılığa ve nefret suçlarına karşı verilecek mücadelede, iklim değişimine karşı acilen yükseltilmesi gereken mücadelede, bütün türlerin haklarının korunması mücadelesinde yan yana olacağımızı umuyor ve bundan heyecanlanıyoruz.

Özgür ve eşit bir ortamın oluşması için dayanışma içinde olacağımızı belirtir, yeni partinizin kuruluşunu DSİP adına sevgi ve saygı ile kutlarım.

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi
Genel Başkanı
Doğan Tarkan

SON SAYI