Barış için Vekilime Dokunma!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin BDP’li dokuz milletvekilinin dokunulmazlıklarını kaldırma konusunda anlaşmaları, barış sürecinin büyük bir tehdit altında olduğunu göstermiştir.

Meclis çoğunluğu, sadece Kürt seçmenlere değil, savaşın artık bitmesini isteyen Batı’da yaşayanların taleplerine sırtını dönmüştür.

Askeri vesayetin sorgulanmadığı ve savaşın en yoğun yaşandığı yıllardaki antidemokratik uygulamaların mecliste gündeme getirilmesi, gerçek bir demokrasiden ne kadar uzakta olduğumuzu göstermiştir.

AKP, CHP ve MHP milletvekilleri hakkında yüzkızartıcı suçlardan dolayı hazırlanan fezlekeler gündeme getirilemezken, BDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıkları sadece siyasi görüşlerinden ve eylemlerinden dolayı kaldırılmak istenmektedir.

Bu büyük yanlıştan çok geç olmadan vazgeçilmelidir. Kürt sorununun demokratik çözümünden yana olduğunu söyleyen AKP ve CHP, bu yanlışı yapmamalıdır.

Mecliste barıştan ve çözümden yana olan tüm milletvekilleri, BDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karşı oy kullanmalıdır.

Müzakerelerin ve çözüm için görüşmelerin başlamasının yolu, savaşın dili ve yöntemlerinin terk edilmesinden, Kürt halkının siyasi temsilcileri üzerindeki baskıların sona ermesinden geçiyor.

BDP’li vekillere dokunmayın

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi adına

Eş Sözcü Şenol Karakaş

28.11.2012

SON SAYI