Hepimiz Kürdüz, hepimiz HDP'liyiz!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Milliyetçi ve ırkçı grupların günlerdir sokaklarda estirdiği terör sonucunda HDP büroları yüzlerce yerde saldırıya uğradı. TBMM'deki üçüncü büyük partinin genel merkezi yakılmak istendi.

AKP'nin savaş politikaları, hem çözüm umudunun rafa kaldırılması ve Kürdistan'ın birçok yerinde sivillerin devlet tarafından öldürülmesiyle hem de Batı'da gerek HDP'nin gerek tüm Kürtlerin bir kez daha ırkçı saldırılarla karşı karşıya kalmasıyla sonuçlandı.

Saldırılara uygun zemini hazırlayanlardan Tayyip Erdoğan "sağduyu" çağrısı yaptı, Davutoğlu ise "kamu düzeninin bozulmasının kabul edilemeyeceğini" söyledi.

Gezi direnişinde ve birçok demokratik gösteride aktivistlere terör uygulayan ve birçok kişiyi gözaltına alan/tutuklayan polisler, ırkçı saldırganlara yardım etti, bütün ülke faşistler tarafından yakılıp yıkılırken ciddi bir yaptırım uygulanmadı.

Bütün bunlar, faşist saldırıların devletin desteği ve hükümetin onayıyla gerçekleştiğini gösteriyor.

Yalnızca çözüm ve çatışmasızlık ortamında değil, bugünlerde de Kürt halkıyla ve HDP ile dayanışma içinde olacağımızı bir kez daha ilan ediyor, ırkçılığa karşı barıştan yana olan herkesi harekete geçmeye çağırıyoruz.

AKP'ye, devlete ve MHP'ye verilecek en iyi cevap, 1 Kasım'da "Yeniden barış! Yeniden HDP!" diyerek eşitlik ve özgürlük isteyenlerin sesinin meclise bir kez daha taşınmasını sağlamak olacak.

Barış kazanacak!
Yaşasın halkların kardeşliği!

Meltem Oral-Şenol Karakaş
DSİP Eşsözcüleri
10.09.2015

SON SAYI