Kürtaj hakkına yönelik saldırılara karşı sokağa!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Başbakan'ın ve AKP'li vekillerin kürtaj hakkını gaspetmeye yönelik açıklamaları, sokakta büyük tepki ile karşılandı.

Hükümet sözcülerinin biririyle yarışırcasına, art arda yaptıkları, kadın haklarına saldıran, tecavüzü meşrulaştıran ve binlerce kadının ölümünün önünü açacak olan açıklamalara ve kürtaj yasağına evrilmesi planlanan çalışmalara gösterilen bu tepki gitgide artıyor.

Geçtiğimiz hafta boyunca pek çok merkezde düzenlenen geniş katılımlı eylem ve yürüyüşler, kürtaj yasağına karşı başlatılan kampanyalar, binlerce insanın imzasını verdiği imza kampanyaları, kısacası kadın erkek herkesin birlikte sürdürdüğü bir mücadele devam ediyor.

Kadınların en doğal haklarından biri olan kürtaj hakkının yok sayılmasına, ucuz emek gücüne ve sömürecek yeni nesillere ihtiyaç duyan Tayyip Erdoğan'ın kadın bedeni üzerinden yürütmeye çalıştığı bu siyasete karşı çıkıyoruz.

Başbakan'ın kürtajın bir cinayet olduğunu öne süren görüşlerine karşı çıkıyor; kürtajın bir hak, Uludere'de gerçekleşenin bir katliam olduğunu biliyoruz.

Ne kürtaj hakkını gaspetmenize, ne de Uludere'de 34 kişiyi bombalarla öldürdüğünüz katliamı unutturmanıza izin vermeyeceğiz. Şimdi bunu tekrar tekrar hatırlatma, sokakta büyüyen mücadeleye destek olma zamanı.

Kürtaj yasağına karşı tepkili olan herkesi, Kürtaj Yasağına Hayır İnisiyatifi tarafından bugün saat 18.00'de Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan eyleme katılmaya ve kadın-erkek aktivistlerin birlikte ördüğü bu mücadeleye destek olmaya çağırıyoruz.

DSİP İstanbul İl Örgütü

SON SAYI