Ermenistan halkının yanındayız!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Dünyanın her yerinde protestoların patlak verdiği, neredeyse her ay bir ülkenin kitlesel bir hareket tarafından altüst edildiği, direniş ve mücadele ile dolu bir dönemde yaşıyoruz. Bu mücadele dalgasına Ermenistan halkı da katıldı.

Ermeniler de tıpkı Ortadoğu başkentleri gibi, tıpkı Gezi gibi, tıpkı Brezilya'daki gösteriler gibi, İspanya'da meydanları ABD'de Wall Street'i işgal edenler gibi, Hong Kong'daki sarı şemsiyeliler gibi, Şili'de parasız eğitim isteyenler gibi, New York'ta iklim için yürüyenler gibi, Yunanistan'da genel grevlerle hayatı durduran işçiler gibi, hükümetlerine karşı ayaklandılar.

Elektrik zamlarını protesto için yapılan eylemler sonucunda binlerce kişi meydanları doldurdu ve başkanlık sarayını kuşattı. Polisler ise her yerde olduğu gibi göstericilere saldırdı. Aktivistlerin yaralanmasına sebep oldu. Yüzlerce kişi gözaltına alındı. Erivan'da Özgürlük Meydanı'nı dolduran göstericilerle dayanışma ve destek içinde olduğumuzu belirtiyor, özgürlük için ayaklanan Ermenistan halkını selamlıyoruz.

Türkiye devletinden, sınır kapısının açılmasını ve komşu ülke Ermenistan'a uygulanan ekonomik ambargonun kaldırılmasını talep ediyoruz.

Ermeni Soykırımı'nın tanınmasını isteyenler olarak, Ermenistan'la dayanışmanın en iyi yolunun, burada Kamp Armen'in iadesi, 1915'le yüzleşilmesi, Hrant Dink cinayeti sorumlularının hesap vermesi ve "Ermeni avına çıkarız" diye tehditler savuran ırkçıların durdurulması için mücadeleyi büyütmek olduğunu biliyoruz.

Bir kez daha tekrarlıyoruz: Hepimiz Ermeniyiz!

Yaşasın halkların kardeşliği!

Meltem Oral-Şenol Karakaş

DSİP Eşsözcüleri

25.06.2015

SON SAYI