IŞİD’e, Erdoğan’a ve AKP’ye karşı: Kobanê kazanacak, Kürt halkı kazanacak!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde aylar boyu Kobanê’yi kuşatan, ancak direniş karşısında yenilerek geri çekilen mezhepçi katliam örgütü IŞİD, önceki gün bir kez daha kentte bombalar patlattı.

201 kişi öldü, yüzlerce yaralı var. Suriye içinden kaynaklara göre, bu, örgütün tarihindeki en büyük ikinci sivil katliamı.

2014 yılında Kobanê direnişine destek vermeyen ve 6-8 Ekim’de kitlesel protestoların gerçekleşmesine yol açan AKP, genel seçimlerde Kürdistan’da tabela partisine dönüşmüştü.

Hatalarından ders almadılar.

PYD’nin IŞİD karşısındaki ilerleyişine “bölgenin demografisi değiştiriliyor” diyerek karşı çıktılar. AKP yanlısı gazeteler utanmadan PYD’nin IŞİD’den daha tehlikeli olduğunu yazdı.

Aynı gazeteler, IŞİD’in katliamından sonra bunun Türkiye’ye karşı bir “oyun” olduğunu ve IŞİD ile PYD’nin el ele olduğunu iddia ettiler.

Bu saçmalıkların kaynağı ise belli oldu: Tayyip Erdoğan, bedeli ne olursa olsun Suriye’nin kuzeyinde bir devlet kurdurmayacaklarını söyledi.

Erdoğan, yalnızca Türkiye sınırları içindeki Kürtlere düşman değil. Sınırların ötesindeki Kürtlerin de özgür yaşamalarını istemiyor.

Ancak yine kaybedecek.

Kobanê’de hayatını kaybedenleri saygıyla anıyor, Kürt halkının acısını paylaşıyoruz.

Kürtlerin yaşadıkları her yerde özgür olabilmeleri için, Erdoğanları ve Bağdadileri durdurmak için mücadeleyi sürdüreceğiz.

Katil IŞİD, Kürdistan’dan defol!
Erdoğan elini Rojava’dan çek!
Biji berxwedana Kobanê!

Meltem Oral-Şenol Karakaş
DSİP Eşsözcüleri
27.06.2015

SON SAYI