Ankara’da ırkçılık karşıtı panel: Tüm göçmenlere özgürlük!

ETKİNLİKLER
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

16 Mart Irkçılığa Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde, "Hepimiz Göçmeniz, Irkçılığa Hayır" kampanyası tarafından Ankara'da “Tüm göçmenlere özgürlük” başlığıyla bir panel düzenlendi. Panelde insan hakları savunucusu Hakan Ataman, Çocuklar İçin Daha İyi Bir Dünya Girişimi’nden Ezgi Koman ve kampanya aktivisti Can Irmak Özinanır konuştu.

İlk konuşmacı Hakan Ataman, sunumuna ırkçılığın dünyada yükselen bir grafik çizdiğinden söz ederek başladı. Türkiye'de özellikle mültecilere yönelik olarak yapılan ırkçılık ve hak ihlallerinden örnekler veren Ataman, dünyada yeni bir kuşağın gelmekte olduğunu, bugün iklimin korunması için orta öğretim öğrencileri tarafından yapılan eylemlerin önemli olduğunu ve artık ırkçılık karşıtı mücadelenin belki de yepyeni bir şekilde gelişeceğini vurguladı.

İkinci konuşmacı Ezgi Koman, özellikle çocuk göçmenlere yönelik hak ihlallerine dair örnekler verdikten sonra, bu çocuk hakları ihlallerinin bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini, bu ihlallerin durdurulmasının ancak Türkiye'de yaşayan bütün çocukları dikkate alan bir mücadeleyle geriletilebileceğini anlattı.

Can Irmak Özinanır ise ırkçılığın bir sistem sorunu olduğunu söyleyerek buna karşı küresel bir mücadele verilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’de iktidarın da muhalefetin de mülteciler konusunda kötü bir sınav verdiğini söyledi. Özinanır, göçmenlere önce mültecilik hakkı tanınması gerektiğini ve daha sonra isteyenlerin vatandaş olabilmesinin önünün açılması gerektiğini belirtti.

İstanbul'da ırkçılığa karşı mültecilerle dayanışma eylemi

İstanbul’da ırkçılığa karşı panel: Mültecilik hakkı tanınsın!

İzmir'de mültecilerle dayanışma paneli

Irkçılık karşıtları tüm dünyada sokaktaydı

SON SAYI