Rojava heyeti DSİP’i ziyaret etti

ETKİNLİKLER
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

 

Ziyarette bir konuşma yapan Rojava İnsani Yardım Toplama Derneği Eş Başkanı Hember Hesen, insani temelde yapılan yardım ve dayanışmanın çok anlamlı ve değerli olduğunu söyledi. Rojava'nın Suriye'deki iç savaşta en fazla göç alan bölge olduğunu belirten Hesen, savaşta büyük bir felaketle karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Rojava'ya uygulanan ambargodan bahseden Hesen, buna rağmen en güvenli bölgenin burası olduğunu, bu nedenle en fazla Suriyeli göç alan bölge olduğunu kaydetti. Toplantıda İŞİD işgalinden bahseden Hesen, saldırılarının temel nedeninin İŞİD'in kendisi dışında hiçbir farklı inanca ve görüşe yaşam hakkı tanımaması olduğunu söyledi. Hesen, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Zorlu bir süreç yaşandı. Sınırlar kapalıydı. Savaştan en çok kadınlar ve çocuklar zarar gördü. Rojava ve Şengal'de şiddetli çatışmalar devam ediyor. 1700 kadın İŞİD'in elinde. YPG ve YPJ halk güçleri bizlere umut oldu."

Ziyaret sırasında konuşan DSİP Eşsözcüsü Şenol Karakaş ise Kobanê'de 21. yüzyılın en önemli, direnen halklara ilham veren direnişlerinden birisinin sergilendiğini söyledi. 6-7 Ekim'de Kobanê'yle dayanışmak için başlatılan eylemlerin Türkiye'deki karamsar havayı dağıttığını, halk hareketinin devletin tüm odaklarını gerilettiğini söyledi.

Karakaş, "Kimse Kürt halkının direnme gücünü hesaba katmadı. Kobanê'de İŞİD püskürtüldü, batıda hükümetinin nefesi kesildi" dedi.

"Önümüzdeki süreçte Kürt halkının özgürlüğü için Kobanê'nin yeniden inşasına katkıda bulunmak gibi görevlerimiz var" diye sözlerine devam eden Şenol Karakaş, batıdaki temel görevin hükümeti, ırkçılığı ve milliyetçiliği geriletmek olduğunu belirtti.

SON SAYI