3-6 Ekim'de İstanbul'da Marksizm 2013 (Güz): Başka bir dünya için mücadeleye devam!

ETKİNLİKLER
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi'nin (DSİP) ev sahipliğini yaptığı özgürlükçü solun en geniş tartışma ve eylem platformu Marksizm 2013 (Güz) toplantıları, 3-6 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da, Taksim Hill Otel'de yapılacak.

21 yıldır düzenlenen Marksizm toplantılarının 2013 Güz ayağının sloganı "Başka bir dünya için mücadeleye devam!".

(Marksizm 2013 Güz programı)

Marksizm Günleri'nin resmi internet sitesinde (www.marksizm.biz) yer alan çağrı şöyle:

Dünyayı saran isyan dalgası nihayet Türkiye'ye de ulaştı. AKP'nin muhafazakâr ve piyasacı politikalarına, otoriterliğine, Başbakan'ın kibrine karşı sokağa çıkan yüzbinlerin öfkesi AKP'ye 1 Mart tezkeresinden bu yana en büyük yenilgisini yaşattı.

Taksim Gezi Parkı'nda yaşananlar, hepimizin mücadele içinde nasıl değiştiğimizi, kolektif bir direnişi nasıl mümkün hale getirdiğimizi gösterdi. Cinsiyetçilikten, milliyetçilikten, ırkçılıktan, homofobiden, İslamofobiden, militarizmden ve darbecilikten uzak bir dünyanın mümkün olabildiğini gördük. Gezi direnişinin en önemli gücü AKP'nin sokmaya çalıştığı kalıplara girmemesi oldu. Bizi darbecilikte suçlayanlara karşı "Hiç kimsenin askeri olmayacağız dedik" dindar-laik bölünmesine düşmedik, Kürt halkıyla, LGBT bireylerle hep birlikte direndik.

Gezi direnişi gösterdi ki Fırat'ın doğusunda on yıllardır özgürlük için direnen Kürt halkının yanında olan ve 90 yıllık devlet terörü, baskı ve yasakçılığı devam ettiren AKP hükümetine karşı başkaldırmış kitlesel özgürlükçü bir hareket var. Lice'de Medeni Yıldırım'ın öldürülmesinden sonra sokağa çıkan binlerce kişi Kürt halkının yanında olduğu ve barış istediğini haykırdı. Hepimiz, hemen şimdi barış ve özgürlük istiyoruz.

Yalnız değiliz. Mısır'da ordunun darbesine ve karşı devrimci politikalarına, Suriye'de Esad rejimine ve emperyalist müdahaleye, Avrupa'da krizin bedelini işçilere ödetmek isteyen kemer sıkma politikalarına direnenlerle birlikteyiz. İspanya'daki "öfkeliler" ile Amerika'daki Occupy eylemcileri ile aynı hayali paylaşıyoruz.

Gelin hem Gezi'de yaşadıklarımızı ve bundan sonra neler yapacağımızı konuşalım hem de dünyanın dört bir yanından gelen eylemcilerin deneyimlerini dinleyelim. Mısır'dan, Suriye'den, İngiltere'den devrimcilerle birlikte küresel mücadeleyi hep birlikte nasıl yükselteceğimizi tartışalım.

Marksizm 2013 Güz Toplantıları

3-4-5-6 Ekim İstanbul

Taxim Hill Otel-Taksim Meydanı

İletişim:0536 432 92 27

SON SAYI