DSİP'ten Suriye Devrimci Solu'na dayanışma mesajı

DÜNYA
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP), eylül ayında yayınladıkları bir bildiriyle tüm ilerici güçleri Suriye'deki halk ayaklanmasını ve Suriye'deki sosyalistleri desteklemeye çağıran Suriye Devrimci Solu'na dayanışma dileklerini bir mesajla ifade etti.

Revolutionary Socialist Workers Party: Solidarity with the Syrian people! Victory to the Syrian Revolution!

Comrades of the Syrian Revolution!

We write in fraternal support and send revolutionary greetings to our brothers and sisters in struggle against the Assad regime, its neo-liberal policies and the imperialist powers seeking to hijack the revolutionary struggle in Syria today.

We stand with revolutionary Syrian students, workers, soldiers and peasants who are fighting against the corrupt Syrian capitalist class and the criminal and repressive Assad state which represents the interests of a nepotistic elite. We have publically issued our support for your revolutionary struggle and are building for a demonstration in solidarity here in Istanbul on 1st December 2012.

We celebrate your resistance against sectarianism and support and agree with your development of a grass roots resistance movement based in popular committees. Only through the Syrian workers' self-action and self-organisation can the revolution be won for the workers of Syria and workers across the region who look to you for inspiration.

Revolutionaries of Syria, you are our vanguard!

DSİP'in dayanışma mesajının Türkçesi:

Suriye halkıyla dayanışmaya! Suriye Devrimi'ne zafer!

Suriye Devrimi'nin yoldaşları!

Bu mesaj ile, Esad rejimine, onun neo-liberal politikalarına ve bugün Suriye'de devam eden devrimci mücadeleyi çalmaya çalışan emperyalist güçlere karşı mücadele eden kardeşlerimize desteğimizi ve devrimci selamlarımızı gönderiyoruz.

Yozlaşmış Suriye kapitalist sınıfına ve kendi yakınındakileri kayıran, baskıcı ve suçlu Esad devletine karşı mücadele eden devrimci Suriyeli öğrencileri, işçileri, askerleri ve köylüleri destekliyoruz. Devrimci mücadelenize olan desteğimizi kamuoyuna da açıkladık ve şimdi 1 Aralık 2012'de İstanbul'da sizinle dayanışma gösterisi düzenlemeye hazırlanıyoruz.

Mezhepçiliğe karşı karşı verdiğiniz mücadeleyi kutluyor ve halk komitelerine dayanan ve aşağıdan yükselen direnişinizi destekliyor ve katılıyoruz. Devrim, sadece ve sadece Suriyeli işçilerin ve bölgede sizden ilham alan diğer işçilerin kendi örgütlenmesi ve eylemi ile kazanılabilir.

Suriye'nin devrimcileri, siz bizim öncülerimizsiniz!

SON SAYI