Soykırımla yüzleşme toplantısına yapılan ırkçı saldırıyı kınıyoruz

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Ermeni Soykırımı'nın 100. yıl dönümü hazırlıkları kapsamında DurDe tarafından başlatılan Yüzyıllık Yüzleşme kampanyasının bugün İstanbul'da düzenlediği "Devletler niçin özür dilemelidir?" toplantısı, İşçi Partisi Öncü Gençlik üyesi olduğunu söyleyen ırkçı bir çete tarafından basıldı.

1915'te 1,5 milyon Ermeni'nin katledilmesi üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekçiliğine soyunan ırkçılar, "Soykırım yalanı, Amerikan planı" sloganıyla yüzleşme toplantısını engellemeye çalıştı.

Ermeni Soykırımı'yla yüzleşme mücadelesinin önde gelen isimlerinden olan toplantının konuşmacıları Oral Çalışlar ve DSİP MK üyesi Roni Margulies, çete tarafından sloganlarla hedef alındı.

Salondakiler "Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz" diyerek bu ırkçı zorbalara gereken yanıtı vermiştir.

Yolsuzluklarının üzerini örtmek için Ergenekoncuları salmaya çalışan hükümet, ırkçı çetelere moral ve zemin sunuyor.

100 yaşına ulaşan inkârcılık, bir avuç zorbanın estirdiği terörle yaşatılmaya çalışılmaktadır.

Soykırım inkârcılığını yaşatmak için omuz omuza veren Erdoğan ve AKP, Bahçeli ve ülkücü faşistleri, Perinçek'in nasyonal sosyalistleri ve onlarla soykırımcı Talat Paşa'nın adı altında komite kuran Kılıçdaroğlu'nun CHP'si, Türkiye işçi sınıfı ve ezilenlerinin 1915'le yüzleşmesini engelleyemez.

Hrant Dink'in hesabını soracağız.

Irkçılığa karşı olan, bu topraklarda işlenen insanlık suçlarıyla yüzleşmek gerektiğini düşünen herkesi bu çeteyi kınamaya ve 100. yıl hazırlıklarına destek vermeye çağırıyoruz.

Meltem Oral – Şenol Karakaş

DSİP Eş Genel Başkanları

(1 Şubat 2014)

SON SAYI