Suriye tezkeresine ve savaş kışkırtıcılığına hayır!

AÇIKLAMALAR
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

Suriye tezkeresi açıkça savaş kışkırtıcılığıdır ve hükümetin başından itibaren istediği dış müdahalenin koşullarına zemin hazırlayan tehlikeli bir girişimdir.

Tezkere, Suriye’de akan kanı önlemeyeceği gibi daha çok kanın akmasına yol açacak bölgesel bir savaşa da zemin hazırlar niteliktedir.

Gerek dünyada gerekse Türkiye’de, kamuoyu açıkça Suriye’ye müdahaleye ve savaşa karşı iken, savaş karşıtlarının tepkisi Batı emperyalizmini müdahaleden alıkoymuşken, AKP hükümeti savaş tezkeresinde ısrar etmektedir.

Suriye sınırında yaşayan kendi vatandaşlarının can güvenliğini sağlayamayan AKP hükümeti, hepimizi sonu felaket olabilecek askeri bir maceraya sürüklüyor.

Hükümetin Suriye’ye müdahale tezkeresini, zalim Esad’ın diktatörlüğüne ve kendi halkını yok etmek için başlattığı savaşa çözüm olarak sunması büyük bir yalandır.

Türkiye ya da herhangi bir dış gücün Suriye’ye askeri müdahalesinden kazançlı çıkacak olan Esad rejimidir. İki yılda Türkiye ve diğer bölgesel haydut devletlerin Suriye’deki elleri, halkın özgürlük mücadelesinin önünü açmadığı gibi, Baas rejiminin ömrünün uzamasına neden olmuştur.

Suriye’de devrimden yana olanlar AKP’nin tezkeresine karşı çıkmalıdır, çünkü bu devrimi boğmaya dönük bir adımdır.

Esad diktatörlüğünün döktüğü kan, yeni bir savaşın gerekçesi olamaz. Tezkere derhal geri çekilmelidir.

Suriye ile savaşa hayır!

Katil Esad’ın sonunu Suriye halkları getirecektir. Türkiye ve tüm haydut devletler Suriye’den elinizi çekin!

Esad diktasına da Suriye tezkeresine de hayır!

Şenol Karakaş

DSİP Eş Sözcüsü

3 Ekim 2013

SON SAYI