Şişli'de seçimler tartışıldı: Rüşvetsiz, ırkçısız bir kent için HDP

ETKİNLİKLER
Tipografi
  • Daha Küçük Küçük Orta Büyük Daha Büyük
  • Varsayılan Helvetica Segoe Georgia Times

DSİP Şişli İlçe Örgütü tarafından perşembe günü düzenlenen "Şehir senin: Rüşvetsiz, ırkçısız bir kent mümkün!" başlıklı toplantıda, HDP Şişli Belediye Eşbaşkan adayı Kenan Yenice ve DSİP üyesi, aynı zamanda HDP'den Şişli Belediye Meclis üyesi adayı Eli Haligua konuşmacı olarak yer aldı.

Toplantının başında, Tatavla Dayanışması'ndan Fahrettin Filiz, Ergenekon Caddesi'nin adını Hrant Dink Caddesi yapılması için yürüttükleri kampanya hakkında bilgi verdi.

HDP Şişli Belediye Eşbaşkan adayı Kenan Yenice, konuşmasına kendisini tanıtarak ve Türkiye Ermenisi olduğunu belirterek başladı.

HDP'nin ilkeleriyle uyuştuğu için adaylığı kabul ettiğini dile getiren Yenice, "Paramız pulumuz yok ama yüreğimiz var. Bu işe yüreğini koyan insanlar var. Ben bunu görünce çok umutlandım. Bütün bu insanların, farklı gruplardan kişilerin bir araya gelmesi, Türkiye'nin geleceği açısından çok olumlu" dedi.

Sarıgül'ün yaptığını, "1915'ten sonra Ermenilerin mallarının paylaşımının bir başka türlüsü" olarak tanımlayan Yenice, "Burada sisteme uygun bir politika uyguluyor. Reel bütçenin yanı sıra ranta dayalı bir bütçesi var. Popülist bir politikayı uygulayabiliyor. Kimseye fazladan bir şey yapmıyor aslında, okullara veya ibadethanelere zaten vermesi gerekenleri, gelip verdiğini söyleyerek yapıyor" ifadelerini kullandı.

HDP Şişli Belediye Meclis üyesi adayı Eli Haligua ise, "HDP niye önemli?" sorusuna yanıt arayarak konuşmasına başladı. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) olarak önceden de çoğulcu bir anlayışı yaşatmaya çalışan bir harekete işaret eden Haligua, "Gezi sonrası bunu daha uygun bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Olabildiğince ötekileri kapsayan, farklı fikirleri de dinleyen, radikal demokrasi veren örgütler olarak birlikte hareket ediyoruz" dedi.

Eli Haligua, "Şişli'de ırkçılığı yenebileceğimiz kampanyalar yapabiliriz. Zaten DSİP olarak yapıyorduk. Şimdi örneğin Hrant Dink Caddesi, bu kampanyalardan biri olabilir. Bölgede LGBT bireyler var, trans seks işçileri var, sürekli nefret suçlarıyla ve ölüm tehdidiyle karşı karşıyalar" diye konuştu.

Tartışmaya salondan katılanların ifadelerinde de, rüşvet ve yolsuzlukların ortaya çıktığı ortamda, AKP ve CHP dışında üçüncü bir seçeneği inşa etmek için, HDP'nin seçim kampanyasını aynı zamanda solu inşa etmenin bir aracı olarak görüldüğü vurgulandı. Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Şişli'deki seçim kampanyasına bir an önce başlamak gerektiği, bunun için renkli, müzikli, kitlesel yürüyüşler örgütlenebileceği belirtildi.

SON SAYI